Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Sommarhälsning
2019-06-27 19:19
Hej på er alla spelare, ledare och föräldrar.

Sommaren är här, det innebär att man laddar batterierna både fysiskt och psykist (om man inte är ansvarig för ett flertal järnvägsprojekt i landet som jag för då krigar man på även när det är sommar).

För det första vill jag säga att ni har tagit stora steg i utvecklingen under det första halvåret. Det började lite stapplande men ni har stegvis utvecklats som individer och som lag. Inga större problem att hantera i truppen (mer än att tidshållningen måste skärpas till) och ni har förstått grejen med att tillhöra en grupp, ett lag, en förening och det kommer ni ha nytta av när ni ska ge er ut i arbetslivet. Man måste tyvärr göra en hel del skitgöra för att man själv och sina kollegor ska få bättre förutsättningar att lyckas med sina uppgifter, det är ingen skillnad mot att spela U16 div 2 och 3 mot hur det fungerar i arbetslivet eller i samhället i stort. 

Såhär är det med sommarträning. Jag tvingar ingen att träna för det blir aldrig bra i det långa loppet. Mitt mål är att så många som möjligt i vår grupp har blivit eller blir så pass nyfikna på vad som krävs för att utvecklas att man tar tillfället i akt att träna/hålla igång för att startsträckan ska bli så kort som möjligt när vi rullar igång med träning den 22 juli igen. Ni bygger muskler just nu och för varje dag man vilar så börjar musklerna försvinna och det blir jobbigare att bygga upp dem sen igen, man får ont i kroppen, energin försvinner vilket inte alls är bra nu när alla ska börja gymnasiet med allt vad det innebär. Så mitt råd är att minst två gånger i veckan eller gärna mer så kör ni ett ganska hårt fyspass med styrka för hela kroppen, backintervaller, vanliga intervaller, ta en joggingtur för att bara hålla igång muskulaturen m.m. Det finns massor med bra övningar för explosivitet, uthållighet, rörlighet, styrka på internet. 

Njut nu av en skön sommar så ses vi den 22 juli kl 19:15 på IP. Alla träningar står i kalendern. 

Det går bra att maila, eller ringa mig i sommar om man undrar något.

/Tommie 

Nyhetsarkiv
Sommarhälsning2019-06-27 19:19
Kostföreläsning2019-05-02 23:02
Premiärmatch2019-02-16 15:49
Träningstider2018-11-17 20:08