Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Förlust efter sen kollaps
2019-03-31 21:35
Enskede IK U16:2 - Hammarby IF FF P03-7

Vi inleder matchens första tio minuter mycket starkt. Bra rull i backlinjen, med bra kommunikation och fint kombinationsspel framåt. Vi lyckas däremot inte få in bollen, trots ett flertal bra lägen. Vi drabbas istället av ett något oförtjänt baklängesmål där Hammarby får göra 0-1 efter ett tidigt inlägg som kyligt nickas över Alex i målet. Vi fortsätter att rulla boll och skapar en hel del chanser genom vårt djupledshot framåt. Det är däremot inte förrän vi vinner en hörna i den första halvlekens slutminuter som vi får möjlighet att kapitalisera på vårt spelövertag. Henrik får till en bra knorr som når Samuels huvud på bortre och 1-1 är ett faktum.

I andra halvlek går vi ut fast beslutna att fortsätta rulla boll dominant och inte underskatta vårt motstånd, något som också speglar sig i siffrorna efter inledande starka 20 minuter på andra. 2-1 görs efter att Faniel hittar Alex i boxen genom ett lågt inlägg, som han omarkerad i boxen kan borra in bakom målvakten. 3-1 gör vi efter en hörna från höger som går rakt igenom straffområdet och fångas upp av Adam på vänsterflanken. Han lyckas, efter att ha vänt bort fyra killar i Hammarbys straffområde, sätta lagets tredje. Magisk soloprestation som vi sent kommer glömma. Vi lugnar därefter ner spelet och får med tjugo minuter kvar på klockan en hörna som förändrar hela matchen. Hammarby vinner luftduellen på borte och får in 3-2. Målet ger Hammarby helt ny energi, energi som vi inte lyckas hantera. Motståndarna tar över taktpinnen helt och skapar ett flertal farliga kontringar där vårt mittfält inte hänger med, vilket sätter försvaret i en svår sits. Hammarby lyckas också kvittera efter en snabb kontring på vår högersida där bollen spelas snett inåt bakåt och läggs i mål. 3-4 kommer också efter en olycklig felträff vid utspark som blir en perfekt pass till en rättvänd Hammarbyspelare. Lagets anfallare frispelas på högerkanten och lyckas vända bort en sista back för att sedan skjuta bollen i målvaktens vänstra kryss.

Slutresultat: 3-4 (1-1)

En match där Hammarbys målvakt storspelar rakt igenom och deras kontringar knäcker oss när vi trots spelövertag inte är tillräckligt effektiva framför mål.

Vi tackar trevliga Hammarby, domaren och hurrande hemmasupportrar för en härlig fotbollsförmiddag där vårt spel tyvärr inte räcker hela vägen.