Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Matchrapport Enskede - Järfälla (3-2) Enskede IP
2018-10-10 10:24

Årets sista matchrapport består av returmötet med Järfälla. Laget vi spelade mot första matchen i serien och förlorade knappt med 1-0. Inför mötet på hemmaplan har vi inte bara haft en lång resa tillsammans som lag, utan vi har även många nya ansikten på plan jämfört med i våras. 

Järfälla är duktiga på att behålla bollen och gör många spelvändningar, men har svårt att komma till något riktigt farligt läge. Istället är det vi som ger Järfälla en bra chans efter bolltapp långt nere på egen planhalva vilket resulterar i tidigt 0-1 underläge. Vi låter inte detta påverka oss och vi fortsätter spela vårt spel med fina bollar i djupled som vi kan anfalla på. Vi lyckas i slutet av första halvlek trycka in 1-1, återigen efter ett bolltapp men denna gång av Järfälla. 


Vi går in i andra halvlek med en positiv inställning och vi känner att vi har varit det bättre laget, och det ska även fortsätta. Vi skapar många målchanser och lyckas få in 2-1 tidigt i andra halvlek. I denna period har vi ett bra spel både defensivt och offensivt. En kort stund senare springer Järfällas anfallare från mittplan, fintar av flera spelare och kan enkelt placera in kvitteringen. Matchen tar en vändning åt det lugnare hållet, och inget av lagen skapar något offensivt och matchen ser ut att sluta oavgjort. Trots det lyckas vi med tio minuter kvar göra 3-2, och ta ledningen för andra gången i matchen, och då backar vi hem med hela laget för att försvara vår ledning. Slutsignalen går och vi har vunnit den sista matchen i U17 Svealand, och det känns bra att avsluta säsongen på topp. 


Jag vill passa på att tacka alla spelare från U17 som har ställt upp varje vecka och som har gett allt, trots alla motgångar. Jag vill även tacka alla spelare från P15, U16 och U18 som har ställt upp och hjälpt oss i våra matcher när det behövdes som mest.


Jag vill också passa på att tacka Emil och Oskar som har gjort ett fint arbeta som assisterande tränare i år och som har hjälpt till vid sidlinjen. Jag vill tacka Mats som har sett till att ta med material och matchställ till alla matcher. Sist, men inte minst, vill jag tacka Jakob som under hela året har coachat oss och pushat oss för att bli så bra som möjligt individuellt, men även som lag.