Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Enskede - Hammarby (3-5) Enskede IP
2018-09-12 11:07

Den femte matchen innebär ett möte med Hammarby, ett lag vi spelade lika mot under våren vilket ger oss goda chanser till en bra match. Vi har med oss ytterligare en debutant från Jarlaberg, Emil, även kallad Sedigh, som har mycket flärd och en fin fot. 

 

Hammarby sätter en hög press och arbetar man-man försvar, vilket vi inte är vana vid men löser bra. Vi hittar fina kombinationer längs kanterna och Sedigh skjuter oss i ledning efter bara fyra minuter. Vi fortsätter med det fina spelet i 20-25 minuter men med en ännu högre press lyckas Hammarby göra mål med 27 minuter spelat. Halvleken avslutas med tre snabba mål, 33 Hammarby, 34 Enskede, 37 Hammarby och vi går in i paus med 2-3 underläge. 

 

Andra halvlek startar mycket lugnare än den första med några få chanser, men inget som ställer till problem för någon av målvakterna. Vi har extrem otur när Hammarby lyckas få ett mål från en halvchans som dessutom styrs in av en av våra spelare. Därefter spelar Hammarby en säker fotboll för att se ut matchen, och vi har svårt att komma till riktigt farliga chanser. Det sker även två snabba mål i slutet när Hammarby gör 2-5 och vi reducerar till 3-5. 

 

I det stora hela är det en stark prestation. Vi spelade som vi hade tränat och vi tar med oss de första 25 minuterna vidare till nästa match. Efter tillskottet av spelare från Jarlaberg har vi lyckats göra fler mål, nu gäller det att vi håller tätt bakåt för att ta poängen vi behöver. Nästa helg är den sista långa resan när vi ställs mot Norrtälje.