Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

2018-02-08 12:55
Guldglimmrande start på 2018
2018-01-09 12:24
Hej!

Det "nya" F03 i Enskede har fått en fin och vinstrik start på nya året. Direkt efter nyår begav sig en skön blandning av spelare från Enskede, AIK, Skogås-Trångsund och Hammarby i väg till Stuvsta indoor för att lira årets första cup i Enskede IKs färger. 
Laget klarade i rask takt av att besegra tuffa Hammarby U och Sundbyberg. Mot duktiga Stuvsta blev det delad poäng och Enskede slutade som gruppetta. 
 I slutspelsgruppen vann Enskede, utan att släppa in ett enda mål, samtliga matcher mot Hammarby, IFK Solna och Saltsjö-Boo. Klara för final, mot Hammarby (för tredje gången i denna cup). Enskede dominerade finalen och pokalen var vår. 
Mellan grupp- och slutspelet i Stuvsta Indoor passade tjejerna på att lira gruppspel för att komma vidare i SM-kvalet i futsal. 
Efter två övertygande vinster mot Rönninge och Tyresö väntade det kvalitetsfyllda och fruktade Hammarby akademi i gruppfinalen. Hammarby dominerade matchen och vann rättvist med 4-1. 
Till slutspelsgruppen kom Enskede, Älvsjö AIK, Hammarby Akademi och IFK Solna. Ett revanschsuget Enskede tog sig an Hammarby i första matchen. Med en mer försvarsinriktad fotboll än i första mötet lyckades Enskede göra Hammarby frustrerade, men till slut avgjorde tyvärr ett slumpmål tillställningen till Hammarbys fördel. 
Tyvärr tog denna kraftmätning ut sin rätt i den följande, och helt avgörande matchen, bataljen mot Älvsjö AIK. Enskede dominerade delar av matchen men har förtvivlat svårt att komma till avslut, och Älvsjö spelar fin och effektiv futsal. Älvsjö går segrande ur striden med 1-0. 
Det kanske roligaste under årets första vecka var att Enskede lyckades vinna den traditionstyngda ST-cupen. Efter ett mycket fint gruppspel med idel segrar mot Hammarby U (för fjärde gången denna vecka), Älvsjö AIK och Tyresö var det dags för slutspel. 
Återigen visar detta nykomponerade lag fina kvaliteter och vinner komfortabelt i match 1 och 2. I gruppfinalen mot vassa Skogås-Trångsund börjar bensinen ta slut hos vissa spelare efter det intensiva matchandet. Skogås avgår med segern, 1-0. 
Inför söndagens final muttrades det om revansch i omklädningsrummet. Efter en spektakulär invigning av finalen tog Enskede direkt tag i taktpinnen och dominerande med sitt vägvinnande och aggressiva spel. Ledningsmålet var väntat, men Skogås utnyttjar en tillfällig svacka i koncentrationen och kvitterar direkt. Mindre än 1 minut innan full tid kommer det förlösande ledningsmålet. Extra kul för målskytten  Ida J, som sent i höstas valde att gå från Skogås till Enskede. 
För er som är fotbollsnördar var det fjärde vinsten för Enskede F03 i denna traditionstyngda och högoktaniga cup. En av spelarna som deltog i söndagens final har varit med samtliga gånger; kanske ett rekord? Nyhetsarkiv
2018-02-08 12:55