Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Enskede IK:s DamU spelar slutspel i Futsal-SM F17
2019-02-22 13:13
Enskede IK:s DamU skördar framgångar i Futsal-SM F17. Laget vann först gruppspelet i Stockholm före Hammarby IF FF och sedan även regionslutspelet i Katrineholm. På fredag 1 mars åker DamU till Helsingborg för slutspelt där konkurrensen blir stentuff. Vi har intervjuat lagets tränare Henrik Rådberg. 

Hur har spelet hittills fungerat?

- Bra tycker jag. Med tanke på att vi tränat förhållandevis lite inomhus har tjejerna presterat över förväntan spelmässigt.

 

Vilka motståndare har imponerat på er mest?

- Hammarby IF FF har väl varit den tuffaste motståndaren för oss hittills även om vi gått vinnande ur båda matcherna vi mötts. De har individuellt skickliga spelare och spelar med ett bra tempo. Älvsjö AIK FF gav oss däremot läxan att det kan gå snabbt i futsal. På en minut vände de 1-0 till 1-2 och är det enda laget som vunnit mot oss.

 

Vad vet ni om motståndet i Helsingborg?

- Inte mycket men slutspel innebär alltid att motståndarna gjort liknande resa som vi. Dvs de har alla vunnit och gjort det bra i gruppspelen.

 

Enskedes F02 har varit framgångsrika i futsal genom åren. Varför tror du?

- Min erfarenhet av F02-kullen är att de spelat väldigt mycket matcher tillsammans, både i serier och cuper. De är individuellt väldigt tekniskt skickliga och vill hela tiden utvecklas och lära sig mer.

 

Vilka förväntningar har du på laget inför slutspelet?

- Slutspelet ska bli en väldigt rolig upplevelse som jag och jag vet spelarna ser fram emot. Jag förväntar mig tuffa matcher mot riktigt bra motstånd.

- Min erfarenhet säger att man växer som lag i en turnering och därför hoppas jag att vi kan ta vårt spel till ytterligare högre nivåer. Vi har alla förutsättningar för att lyckas och göra bra ifrån oss.

Tack för pratstunden och stort lycka till DamU! 


Nyhetsarkiv
Dags för Futsal-SM F172019-02-27 09:10
Hej Madicken Nors!2018-08-31 12:44
Hallå där, Elin Malm!2018-08-13 13:01