Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

DamU vinnare i Gruppspelet Södermanland Futsal SM F17
2019-02-09 22:20
Stort grattis till DamU:s tjejer som med förstärkning av Damlagsspelare idag vann gruppspelet Futsal SM F-17 södermanland, och därmed är vidare till slutspel!

Matchreferat från tränarna:

Första matchen präglades av nervositet och att hitta sin plats. Många för varandra nya ansikten samt kanske lite ovana positioner gjorde att vi kanske inte kom upp i det tempo vi önskar. Tilda k kliver fram in i motståndarens box och sätter 1-0 i bortre nedre hörnet.
I halvtid snackar vi om bolltempo. 
2-0 är också ett klapp klapp som Olivia avslutar snyggt i mål.
3-0 är det maja som kliver in från sin kant gör sin spelare och tåpajar in bollen vid första stolpen.

Andra matchen möter vi ett bättre lag. Märks att vi ändå hunnit hitta mer rätt i våra positioner. Krusnell hittar målet igen och vi går upp i ledning. En period av fantastisk rörelse där spelarna skiftar positioner och rullar boll med bra tempo gör att Hanna kan stöta in 2-0. 
Energin i vårt spel droppar något och motståndarna lyckas få in ett mål via en av våra spelare som är sist på bollen. Matchen får lite nerv under ngn minut tills Matilda bombar in 3-1 i krysset på frispark. Därefter spelar vi ut. Vid 4-1 tar vi timeout o byter målvakt.   Gott försvarsspel och fantasifullt anfallsspel leder till ytterligare två mål framåt

Sista matchen bjuder på ett hattrick av Tilda Hedell. Innan vår match går av stapeln är vi redan kvalvinnare i kostym. Snacket i omklädningsrummet inför matchen handlar därför mkt om karaktär. Matchen börjar med lite slarv innan tjejerna fokuserar och får till ett ruggigt tryck. 
Hedell sätter första med ett skott utifrån efter ett längre belägring av motståndarens planhalva.
Tvåan sätter Matilda på ett skott efter en hörna. Ytterligare en fast situation förvaltas väl av Hedell som sätter frisparken högt. Målvakten i motståndarlaget som gjorde en fenomenal match valde konstigt nog att inte alls sätta upp en mur. Hon hann inte ens få upp armarna innan bollen låg i nätmaskorna. Beröm i halvtid och andra halvleken vinns med bra spel. Hedell avslutar sin målskörd med en kurre hamrin.

Grattis tjejer till välförtjänt gruppspelsseger, nu laddar vi för slutspel!!Nyhetsarkiv
Dags för Futsal-SM F172019-02-27 09:10
Hej Madicken Nors!2018-08-31 12:44
Hallå där, Elin Malm!2018-08-13 13:01