Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Intervju med pendlande Ida Gustafsson
2018-09-26 14:38
Ida Gustafssons moderklubb är Brommapojkarna och det var därifrån hon kom till Enskede IK efter sommaruppehållet 2016.

- Jag bytte till Enskede för att jag ville ha chansen att spela i högre divisioner än den jag spelade i BP. Jag  utvecklades inte i mitt gamla lag och behövde nya utmaningar någon annanstans.

Varför blev det då Enskede, som ändå ligger en bra bit från Bromma?
- Jag kände att jag ville starta om och därför bytte jag inte bara till ett annat lag inom BP, utan till en helt annan klubb. Samtidigt ville jag långt ifrån mitt område där jag bodde, detta för att utöka mina vyer och lära känna nya människor.

Hur går det med det långa avståndet?
- Jag pendlar från Bromma och tycker att det går bra eftersom träningstiderna är rätt bra och jag åker tunnelbana till träningarna och blir sedan hämtad av mamma eller pappa med bil. På det sättet är det enklast att inte hamna i bilköer.

Ida valde att plugga på skola med fotbollsinriktning under mellan- och högstadiet, hur var det?
- Jag började i årskurs 4 och gick till vårterminen i åttan. Vi hade ofta träningarna tidigt på morgonen för att hinna tillbaka till skolan och de var runt en timme två gånger i veckan. I början var vi uppdelade i två killgrupper och en stor tjejgrupp, men till slut var jag ensam tjej kvar och fick köra med killarna. Då tyckte jag att det var läskigt, men nu är jag tacksam för hur mycket jag har utvecklats även om jag har mycket kvar att lära.

Har du något mål med fotbollsutövandet?
- Det är att våga tro på mig själv och våga ta för mig mer på planen. Sen jag kom till Enskede har jag inte riktigt haft en exakt position jag alltid spelar utan får spela på olika ställen vid varje match. Det kan vara svårt att utvecklas som spelare, då jag måste klara av flera olika saker beroende på var jag hamnar, men jag ser självsäkerhet som ett gemensamt mål för alla positioner på planen.

Hur tycker du att säsongen har varit individuellt och för laget?
- Det har varit en berg- och dalbana. Vissa matcher har gått strålande, medan andra inte riktigt har gått vår väg. Vi behöver vara lite mer fokuserade under matcherna och träningarna för när vi väl är det så är vi grymma. Individuellt känner jag att under höstsäsongen har min kondis blivit bättre då jag ofta har fått spela hela matcher. Det är långt kvar på säsongen och jag tror att vi kommer kunna göra den ännu bättre än i våras.

Tack Ida och lycka till!

 


Nyhetsarkiv
Dags för Futsal-SM F172019-02-27 09:10
Hej Madicken Nors!2018-08-31 12:44
Hallå där, Elin Malm!2018-08-13 13:01