Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Korsbandsskadade Nellie Gunnarzon är snart matchklar
2018-09-13 09:40
Nellie Gunnarzon deltar sedan en tid tillbaka, i DamU:s träningar. Hon slet av sitt främre korsband under en match i september förra året. 

Vad hände vid olyckstillfället?
- Jag skulle göra en snabb vändning då vänsterfoten fastnade i konstgräset och knät vreds.

Hur var operationen och tiden därefter?
-  Första veckan efter operationen var hemsk, jag gick på starka mediciner och hade svårt att sova, jag kunde inte ens lyfta vänsterbenet.. Jag gick på kryckor i nästan två månader för att det kändes skönt att stödja mig då jag var lite instabil.

Hur har din träningsplan sett ut under detta rehabår?
- Jag har aldrig tränat så mycket styrka som under detta år. Det har varit flera gympass i veckan vilket verkligen har varit givande. Dessutom har jag besökt min sjukgymnast minst en gång varje vecka, ibland flera, för avstämning och träning. Han är även den som har planerat mina träningar och ökat träningsdosen och nivån när det har varit läge. 

Du har precis börjat köra fotbollsträningar med laget, hur fungerar det?
- Jag skottränade för fullt första gången i somras och det berättade jag sedan för sjukgymnasten och då ansåg han även att jag var tillräckligt stark för att vara med på övningar som kvadraten, teknikcirkeln, passningar och annat. Väldigt enkla övningar där jag har kontroll på knät. Nu får jag snart vara med och köra smålagsspel, tre-zooner och övningar med kroppskontakt.

Du har varit nära laget under hela skadeåret, följt med på cuper, bland annat till Dallas och Gothia. Hur viktigt har det varit för dig?
- Dallas var en sjukt häftig upplevelse även fast jag inte deltog under matcherna, men det var så mycket mer än bara fotbollen där. Vi hade så himla roligt med varandra och med värdfamiljerna. De ordnade massor av aktiviteter för oss och ville verkligen få oss att trivas.

- Gothia var som vanligt en jätterolig vecka i Göteborg tillsammans med tjejerna. Där spelade de bra fotboll och jag fick tillsammans med Mattis (Matilda Östergren) vara materialare för att göra lite nytta. Det har gett mig mycket att åka med, jag har fortsatt att träna även fast det ibland inte har varit jätteroligt att dra iväg till gymmet ensam en lördagsförmiddag och träna min rehab. Men jag blir hela tiden påmind om hur kul det är att vara med tjejerna under bland annat cuperna och att spela fotboll.

Vad tar du med dig från den här tuffa perioden?
- Jag tar med mig allt slit jag lagt ner på att få tillbaka musklerna som försvann efter operationen, det jobbet vill jag även lägga på fotbollsplanen. Alla tjejerna har varit så himla stöttande och verkligen visat för mig att de funnits när det varit lite extra jobbigt. Är så tacksam för det!

Så när får vi se dig spela match igen?
- Snart så!

Lycka till Nellie, vi ser fram emot att se dig i EIK:s matchställ igen! 


Nyhetsarkiv
Dags för Futsal-SM F172019-02-27 09:10
Hej Madicken Nors!2018-08-31 12:44
Hallå där, Elin Malm!2018-08-13 13:01