Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Intervju med DamU:s målvakter Julie, Maja och Rebecka
2018-08-27 13:28
Julie Rönn, Maja Michelsson och Rebecka Rosengren turas om att vakta målet hos DamU och nu får vi lära känna dessa tre lite närmare. 

Medan Rebecka och Maja började spela fotboll i Enskede i 5-6 års åldern och har EIK som moderklubb, är Julie är relativt ny i föreningen.
- Jag har spelat i klubben i lite mer än 1,5 år och kom från Skogås/Trångsund där jag började spela fotboll en gång i tiden, förklarar Julie.

Hur är det att dela på målvaktsansvaret?
Julie: Samarbetet fungerar jättebra eftersom att man alltid har någon att prata med under träningarna eftersom att vi oftast tar liksom ”tre skott var”. När det gäller matcher blir det mycket speltid eftersom att vi kör i flera olika serier.
Maja: Vi är tre målvakter som alla såklart vill stå så mycket som möjligt, men det fungerar bra att dela på det. 

Rebecka: Det går bra! Jag har inte spelat med just detta lag så länge, men det känns som att samarbetet kommer naturligt. I mitt förra lag var jag ensam målvakt större delen av tiden så att just kunna dela målvaktsansvaret är väldigt skönt! 

Vilka är er respektive målvaktskollegors målvaktsegenskaper?
Julie: Majas målvaktsegenskaper är att hon är lång och bra på att göra sig stor för att täcka målet. Hon är också bra på att slänga sig efter hårda skott och för att sedan styra ut dem vilket Rebecka också gör. 
Maja: Rebecca är trygg, orädd och läser spelet bra medan Julie är ambitiös, stämningshöjare och slår säkra insparkar.
Rebecka: Jag har inte sett de spela så mycket utöver träningar men jag skulle vilja säga att Julie är väldigt kommunikativ i mål och kan styra sitt lag på ett bra sätt. Maja är väldigt lång (till skillnad från mig haha) och vågar ta för sig.

Målvakter kan hamna lite i skymundan när det gäller special träning för just den positionen, hur fungerar det i Enskede?
Julie: Vi har specifik målvaktsträning en dag i veckan och då med en målvaktstränare. Utöver det har vi tre vanliga träningar i veckan så jag tycker att det fungerar bra.
Maja: Vi har just nu en träning i veckan bara för oss målvakter, men vi tränar ju också på vår position även under resterande träningar. Teknik och annan spelträning skadar inte direkt heller.

Rebecka: Det fungerar bra i perioder i Enskede. Ibland glöms vi bort lite men när målvaktsträningarna kommer igång tycker jag att det är bra. 

Vad har ni för mål med ert spelande?
Julie: Jag vill komma långt, som jag känner just nu vill jag aldrig sluta spela fotboll! Min egen känsla är att det går väldigt bra för mig för tillfället och jag hoppas att det lönar sig i slutändan.
Maja: Det är för tillfället att utvecklas, det vill säga att bli så bra jag.

Rebecka: För mig handlar det mest om att ha kul och fortsätta utvecklas som målvakt. Jag har som sagt spelat väldigt länge, men kommer absolut att köra så länge jag har tid och tycker att det är kul.

Varför är Enskede DamU laget att spela i?
Julie: Enskede dam-U är laget att spela i för att vi är ett gäng motiverade spelare som älskar fotboll. Vi är ett härligt gäng som alltid har roligt tillsammans vilket gör en mer motiverad att träna!
Maja: Vi är ett lag med roliga och duktiga fotbollsspelare som har kul, samtidigt som vi spelar fotboll på en hög nivå. 

Rebecka: Det är ett väldigt härligt lag med många duktiga spelare. Det är även en väldigt stor trupp som spelar i tre divisioner så alla kan spela på sin nivå. 

Lycka till med resten av säsongen!


 

 

 

 

  


Nyhetsarkiv
Dags för Futsal-SM F172019-02-27 09:10
Hej Madicken Nors!2018-08-31 12:44
Hallå där, Elin Malm!2018-08-13 13:01