Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Lagkapten Molly Froste i fokus
2018-08-17 09:21

Hur kom det sig att du började spela fotboll?
- Jag flyttade till Enskede som sjuåring och jag blev snabbt kompis med min nya granne Ellen. Vi gick i parallellklass och hon spelade fotboll i Enskede IK och fick mig att börja. I laget spelade även många av mina klasskompisar och jag trivdes direkt. Jag är alltså helt fostrad i klubben!

Molly agerar lagkapten i J19, så vilka egenskaper tycker hon själv att en bra lagkapten ska ha?
- En bra lagkapten ska enligt mig kunna behålla lugnet och lugna ner medspelare vid hetsiga situationer som uppstår. Den ska även kunna se alla i laget och lyssna på alla röster både på och utanför planer, inte bara de som syns och hörs mest. Helt enkelt vara en bra vän och respektera alla.

Har du alltid varit lagkapten i de lag du har spelat?
- Nej faktiskt inte, när vi var små så gick bindeln runt till de i laget som ville vara kaptener. På den tiden var jag extremt blyg och vågade inte ens tacka motståndarna för matchen så därför var jag aldrig kapten. Blygheten har jag jobbat bort nu som tur är och har burit kaptensbindeln i 2-3 år.

Du spelar back, har du alltid gjort det?
Som 5-manna spelare så spelade jag på de offensiva positionerna men under 7-manna tiden så hamnade jag i backlinjen. Tydligen så sa jag att det var för jobbigt att vara anfallare för man behövde springa så mycket, det var skönare att spela back.

Hur skulle du beskriva dina styrkor som spelare?
- Jag skulle nog vilja säga att min främsta styrka är min spelförståelse, jag är bra på att läsa av spelet och styra laget utifrån det. Det har jag nog fått för att jag har sett på så mycket fotboll genom åren med min pappa. Jag har även en lugn spelstil och stressar aldrig upp mig i onödan, vilket har lett till att jag är en säker straffskytt.

Du är en flitig intervjuare i DamU:s Instagram. Är journalist drömjobbet för dig eller vad pluggar du?
- Haha, ja det stämmer bra! För några år sedan intresserade jag mig faktiskt för sportjournalistyrket men det har jag lagt åt sidan nu. Ska börja andra året på gymnasiet där jag pluggar natur men efter studenten har jag inga planer alls. Jag gillar äventyr så det blir nog lite resor innan jag börjar plugga vidare.

Beskriv Enskede DamU med tre ord?
- Många, bollskickliga och härliga!

Lycka till under höstsäsongen!
- Tack så mycket! 


Nyhetsarkiv
Dags för Futsal-SM F172019-02-27 09:10
Hej Madicken Nors!2018-08-31 12:44
Hallå där, Elin Malm!2018-08-13 13:01