Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Enskede IK
Est 1914
Flickor 05

Saltsjö-Boo IF
vs
Enskede IK
Saltsjö-Boo IFvsEnskede IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 19 november, 17:15
Plats:Myrsjö Sporthall 1
Tävling:
Matchnummer: 150172010
Samling:16:15
Trupp:#5 Alice *Larsson Berggren
#6 Simone *Qvarfordt
#7 Molly Pontén
#10 Vendela *Dorch
#12 Klara Roos
#13 Elvira Holm Dahlström
#21 Vera Roos
#35 Klara Nordström
Eira von Bahr
Frida Tärnfors
Inez Bruckner
Martina Palm
Nellie Eckerbom
Enskede två fall framåt
2017-11-20 13:50
En tuff och jämn match mot Saltsjö-Boo IF som vi öppnar starkast och tar ledningen med både 0-1, 0-2 och 0-3. Vi spelar riktigt, riktigt bra i första halvlek och släpper inte igenom SBIF många gånger men deras ihärdiga kämparglöd ger utdelning tidigt i tredje perioden. Då börjar vi hänga lite med huvudet istället för att kämpa vidare och framförallt börjar vi stressa i vårt spel. Att kunna gå ut och vinna en match är mycket psykologi, vi är inte riktigt där än men minst två fall framåt från första futsalmatchen. Det här var bara vår tredje trots allt!
Till matchen har vi Elvis i mål och sedan tre kedjor bestående av Klara R - Vera - Inez - Frida, Molly - Klara N - Alice - Eira och Martina - Vendela - Nellie - Simone. Eftersom vi inte hunnit ha nån mer träning i stor hall mellan denna match och förra jobbade vi vidare med nyckelpassningen och de olika rollerna på plan. Några spelade sin första futsalmatch någonsin och var lite oroliga över att man inte hade någon fast position. De löste det dock kanonbra ändå, såklart!

De första 10 briljerar vi fullständigt och det finns bara ett lag på plan. Redan efter 45 sekunder sitter bollen i nät bakom SBIFs målvakt efter ett väl avvägt avslut av Klara R. I 6 minuten får vi en indirekt frispark efter hemåtpass som vi spela smart på och Inez kommer till ett farligt avslut. Det fortsätter vara bara Enskede på plan och SBIF får verkligen kämpa för att hålla undan. I övergången från 6 till 7 minuten har vi ett riktigt vackert anfall som avslutas med en vacker utsida från Vera i mål! Fotbollsgodis. I början av 9 minuten kommer matchens egentliga behållning när vi tydligt får igenom vad vi övar på på träningarna, rotationsspelet! Eira löper upp och Molly löper ner vilket skapar fina ytor medan Elvis, Alice och Klara N spelar riktigt fint passningsspel. Underbart tjejer, tränarhjärtat tar ett extra skutt!

Nästa 10 minuter är det fortfarande Enskede som dominerar. Vi håller huvudet kallt och visar att det här med futsal är något vi tänker bli bäst på så småningom. Redan i 11 minuten får vi till en riktigt bra insparksvariant som vi inte ens hunnit öva på där Simone möter och skapar en stor yta bakom sig där Nellie står redo. Bollen når inte fram denna gång riktigt men en bra början. Överlag i denna match hittills så har vi lärt oss av tidigare matchers läxa och börjat tänka på när vi byter. Men i slutet av 12 minuten händer det tokiga saker och när SBIF har hörna springer plötsligt två-tre spelare av planen. Då visar Elvis vilken klassmålvakt hon är! Hon kliver direkt ut och tar själv markering och SBIF kan inte lägga sin hörna som de vill och vi slipper baklängesmål denna gång, grymt Elvis! I 13 minuten har vi riktigt bra momentum igen som inleds av Inez höjdare till Vera som slår på halv-volley i mål! Därefter har Frida, Klara R, Vera och Inez ett par riktigt vassa anfall till. I övergången till 19 minuten kommer Martina, Simone, Nellie och Vendela till ett riktigt bra anfall där bollen tyvärr rinner precis utanför bortre stolpen.

I halvtid är tjejerna själva mycket imponerade över sig själva och hur bra det känns. Det kanske blev vårt fall? SIBFs snack lät troligtvis lite annorlunda. Vi påminner om att det går fort att göra mål i futsal och att vi inte ska ge motståndarna några möjligheter. Det kanske också bidrog till att det plötsligt spreds en oro i Enskedeland?

Tredje perioden inleds bra men SBIF har bytt målvakt och satt upp en högre press. Vi kommer av oss lite och plötsligt så kommer motståndarna på kontring, en tjej helt fri framför mål. Deras tidiga mål skapar direkt en förändrad inställning hos Enskedes tjejer. Vi börjar stressa lite och vårt tidigare så briljanta spel ser lite slumpartat och överilat ut bitvis. I denna period tar SBIF allt mer plats och vi känner plötsligt av oron inför att tappa vår ledning. När SBIF får in 2-3:målet hade man som tränare önskat att det gick att ta time-out som man kan göra "i riktig futsal". I slutet av tredje perioden hämtar vi dock upp oss lite igen och vi får se en riktigt klurig insparksvariant av Molly, Alice och Nellie samt med bara några sekunder kvar ett ruskigt fint avslut från Simone på en kontring!

Sista 10 tappar vi tyvärr spelet. Vi klarar inte riktigt av att motståndarna har så nära till kvittering och således kommer också 3-3:målet. Vi stressar alltmer och det syns att de långa bollarna bara ger mer och mer tid till SBIF att istället hitta sitt spel. Vi får till någon riktigt fin hörna och med bara ett par minuter kvar kör Martina och Frida ett "taktikbyte", vilket var kul att se för det ska vi inte öva på förrän om något år eller två egentligen! Bytet resulterar i att Frida kommer i ett superbra kontringsläge som hon förvaltar bra och släpper boll fint så vi kan komma på avslut. SBIFs sista spark blev matchvinnande då en utav deras spelare plockar ner vårt målvaktsutkast och kommer helt fri och kan skickligt sätta den bakom Elvis i nät.

Lite olyckligt slut idag efter en så härlig första halvlek. Att vinna handlar inte bara om att spela bra, det är otrolig mycket psykologi också. Vi slickar såren och ser tillbaka på de delar av matchen som vi gjorde strålande bra! Sen fortsätter vi att spela ihop oss mer och kommer tillbaka ännu starkare nästa match.

Forza Enskede!

<< Tillbaka