Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Enskede IK
Est 1914
Flickor 05

Älvsjö AIK FF
vs
Enskede IK
Älvsjö AIK FFvsEnskede IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 05 november, 11:15
Plats:Skärholmshallen 1
Tävling:
Matchnummer: 150172004
Samling:10:15
Trupp:#2 Mathilda Rosenberg
#4 Frida Palmquist
#5 Alice Larsson Berggren
#6 Simone Qvarfordt
#8 Corina Acatrinei
#17 Annika Villanueva
#25 josefine Nordlöf
#35 Klara Nordström
#36 Lilly Larsson
#43 Hanna Danström
Inez Bruckner
Michelle Myrenäs
Tindra Jällhage Björling
Älvsjö ett nummer för stort
2017-11-05 16:02
Första inomhusmatchen någonsin för Enskedes flickor 05 och vi spelar trevande bitvis men stundtals blänker det till och vi visar upp vad framtiden har att ge oss. Vi går in i matchen med inställningen att göra det lilla vi hunnit med att öva på och tjejerna visar att de är precis lika lättlärda och nyfikna på fotboll (eller futsal nu då) som vanligt. Älvsjö spelar med stort självförtroende och det syns att de är mer vana i en hall och resultatet rinner iväg mot slutet. Tungt men ändå rättvist.
Till matchen har vi Annika i mål och sedan tre kedjor bestående av Alice - Foppa - Lilly - Simone, Hanna - Inez - Jossan - Corina och Klara N - Mathilda - Michelle, där vi rullade på olika spelare för att fylla på sista platsen i tredje kedjan.

Älvsjö börjar matchen med hög press och fint spel och de får komma till några avslut. Enskede svarar dock med oväntat bra försvarsspel sett till hur lite vi hunnit öva på det. För att vara ärliga så har vi bara övat försvarsspel i teorin än så länge. Boxen är kompakt och vi stöter effektivt på bollhållare så Älvsjö kommer inte riktigt igenom som de vill. Dock äger Älvsjö hela första 10 minuterna och slår läger på vår planhalva.

Nästa 10 minuter har det börjat landa lite att vi behöver ta det lite lugnare när vi själva vinner boll så vi inte spelar bort oss direkt. Detta medför att samtliga kedjor lyckas etablera spel och långsamt krypa uppåt och få till några fina anfall mot Älvsjös mål. Flera gånger läser Corina spelet fint och tar löpningarna i precis rätt tid och får några frilägen, grymt bra jobbat!

Inför andra halvlek försöker vi skifta tjejernas resultatfokus till vad vi egentligen har fokus på i den här matchen, nämligen att rotera spelare och komma på avslut. Något vi lyckats med i de senaste 10 minuterna men vill ha mer av! Samtliga spelare hänger lite med huvudena över att vi ligger under men rycker upp sig och gör sig redo för fight.

Tredje 10 minuterna fortsätter vi kunna spela vårt eget spel och alla spelare är ivriga att öva på sina egna färdigheter. Men vi spelar för svårt. Vi väljer ofta det krångligaste alternativet och känner stressen över att vi vill göra mål, glömmer stundtals bort att futsal är en lagsport och även om vi spelar fint under några sekvenser så tar Älvsjö skickligt tillvara på de chanser vi ger dem och sätter ett gäng bollar i nät.

Sista 10 har vi lite gett upp vilket resulterar i fortsatt många fina anfall men lite för slarvigt bakåt och vi får helt enkelt tacka Älvsjö idag för lektionen, gå hem och öva öva öva och komma tillbaka i returmötet med betydligt vassare spel. Då ni Älvsjö, ska ni få se på magi!

Samtliga spelare gjorde en strålande insats idag. Första inomhusmatchen någonsin och det stod både förvirring kring regler och en del nerver i vägen för våra egna möjligheter att måla. Ankan tog alla bollar hon skulle och några fler därtill. Corina löpte sig fri flertalet gånger och när iskylan kommer så blir hon målfarlig vill jag lova. Lilly, Foppa, Alice och Simone stängde igen fint och boxade som riktiga proffs i försvaret. Hanna, Inez, Jossan och Corina lyckades sätta tryck på Älvsjös duktiga tjejer och komma till en hel del avslut tillsammans. Klara N, Michelle och Mathilda tillsammans med en fjärde vårdade bollen och spelade föredömligt lugnt och taktiskt smart. Det kommer bli grymt bra det här tjejer med tiden!

Forza Enskede!

<< Tillbaka