Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Enskede IK
Est 1914
Flickor 05

Boo FF
0 - 4
Enskede Idrottsklubb
Boo FF0 - 4Enskede Idrottsklubb

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 29 mars, 18:30
Plats:Boovallen 1
Serie:Träningsmatcher
Samling:17:45, Boovallen
Referat: Boo FF - Enskede Idrottsklubb
Matchen ur en spelares perspektiv
2019-03-30 17:14
Sista pepp från kapten innan matchstart!
På blåsiga Boovallen har det blivit dags för match. Fokus för denna match var omställningar från försvar till anfall och tvärtom. 

Första perioden är rätt jämn. Boo skjuter många långbollar så det blir mycket spring. Vi tappar lite i försvaret då överflytten från sida till sida måste gå snabbare. Vi försöker få igång ett spel och ju längre tid som går desto mer bollinnehav får vi. Domarn blåser sedan av första perioden och det står 0-0.

I nästa period inleder vi med mycket högre fart och det märks att vi alla har viljan att vinna! Många fina avslut får vi till efter fint spel över hela planen. Överflytten i försvaret har också nu blivit mycket bättre. Med vårt fina passningsspel och med många fina löpningar lyckas vi trötta ut Boo en del. De får några kontringar där vi tackar Isabelle för fint  målvaktsspel där hon håller igen buren stensäkert. Sandahl får sedan bollen på vänsterkanten och passar en fin pass till Roos som slår en löpboll till Elvis. Elvis kommer själv mot målvakten med Boos backar hack i häl. Målvakten står lite felplacerad och en hård tåpajare i nättaket på vänster sida i mål blir 1-0-målet. 

Tredje och sista perioden inleds med att vi håller mycket boll och lyckas spela oss fram till många farliga skott på mål. Nu har Tindra tagit målvakts-rollen och hon  säkrar nollan bakåt otroligt bra. Engla gör många snabba omställningar där hon snabbt vinner tillbaka bollen på backlinjen och med hög fart tar sig förbi motspelare och slår fina löpbollar som ytterbackarna och anfallare bygger upp farliga anfall på. Lilly och Emma H sätter hela tiden hög press på Boos anfallare och det är nästan omöjligt för Boo att nu komma på anfall. Våra ytterbackar erövrar snabbt tillbaka bollen när den tappas precis som vi har tränat på! Nu ser spelet riktigt vasst ut. I mittfältet är det många fina individuella prestationer från allihopa.
 
När ungefär hälften av tredje perioden har gått dribblar Roos sig fram över mittplan och får till ett välplacerat skott rakt i mål. 2-0! Strax efter får vi en frispark en bit från deras straffområde. Roos kliver fram för att ta den och än en gång mycket fint skott som målvakten försöker tippa över ribban, 3-0! Inte så långt efter 3-0-målet gör Roos ännu en gång en fin solo-prestation och sätter in 4-0-målet vilket blir slutresultatet. 

Bra välspelat match med mycket bollinnehav och även fina omställningar. Vi tackar Boo för bra motstånd och laddar upp för fler segrar.

#13

<< Tillbaka