Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Enskede IK
Est 1914
Flickor 05

Enskede IK Röd
2 - 5
Djurgårdens IF FF 2
Enskede IK Röd2 - 5Djurgårdens IF FF 2

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 11 maj, 15:00
Plats:Enskede IP 3
Tävling:
Matchnummer: 151637034
Samling:14:00
Referat: Enskede IK Röd - Djurgårdens IF FF 2
Fina prestationer mot ett DIF som dominerar på hörnor
2019-05-11 19:44
Pressansvarige kommer till andra perioden och får höra att det står 0-2. I andra perioden spelar vi ett tätt och tydligt försvarsspel och Djurgården har svårt att komma till lägen. De skjuter mycket och ofta, fast långt utifrån. Vi har ett fint spel från målvakt och vidare upp till mittfält men där får vi sedan problem. Vi fyller inte riktigt på och tappar därför spelet strax över halva plan gång på gång. I slutet av perioden hittar vi lite kombinationer, bland annat ett par riktigt fina överlapp av Penny och några väggspel mellan Foppa och Mickis. 

I pausvilan inför tredje står det fortfarande 0-2. Vi är nöjda med försvarsspelet men påtalar att löpningarna är otroligt viktigt om vi ska kunna göra mål.

Tredje perioden blir riktig målfest (om man räknar in båda lagens mål). Vi börjar med att ganska tidigt hitta fram till Jenny som sliter och får med sig bollen förbi ett par av Djurgårdens spelare innan hon slår in den. Den passerar både en Djurgårsspelare och en av våra som båda styr bollen lite och den kommer fram till Monica som får ett perfekt läge. Hon trycker till och det finns ingenting målvakten kan göra. Reducerat till 1-2! Tyvärr får DIF en hörna kort senare och utökar sin ledning till 1-3. En stund senare får de till ännu en fin hörna och kan utöka ännu mer. Vi biter ihop och kommer in i matchen igen. Elvis vinner boll långt ner i banan och hittar Foppa (som spelar forward tillfälligt) med en fin höjdboll med snö. Foppa läser spelet mästerligt och löper in i ytan som DIFs backar tappat bevakning på. Foppa får 30 meter helt själv med målvakten och placerar bollen snyggt längs backen i bortre. 2-4 och vi känner att vi är med i matchen igen! Så kommer ytterligare en hörna för DIF.. De gör sitt fjärde hörnmål för dagen och det är bara konstatera att där är vi alldeles för bleka i försvarsspelet. 2-5 noterar slutresultatet men vi gläds åt att vi lyfter oss spelmässigt från vecka till vecka! Vi har spelare på planen som vågar dribbla och som vill spela bollen och ingen bryter ihop när siffrorna går emot. Riktigt kul att se! Vi kämpar vidare med lite högre intensitet på träningarna och kommer tillbaka starkare nästa helg.

<< Tillbaka