Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Enskede IK
Est 1914
Flickor 05

Enskede IK Vit
2 - 3
Örby IS Röd
Enskede IK Vit2 - 3Örby IS Röd

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 12 maj, 10:30
Plats:Enskede IP 2
Tävling:
Matchnummer: 151635035
Samling:09:30
Referat: Enskede IK Vit - Örby IS Röd
Kamp om mitten
2019-05-12 19:27
Det är match mot Örby igen, denna gång i division 2D. Vi har gått hem och gjort vår läxa sedan flertalet matcher tillbaka. Vårt stora problem - att stänga mitten. Alldeles för många lag på sista tiden har sårat oss hårt via mittplan, särskilt Örby förra helgen då vi åkte på sura 6-0 i baken.

Vi kliver ut mot Örby idag och gör ett hårt jobb för att nöta ner Örbys innermittfältsspel och vi gör det i perioder riktigt riktigt bra. Periodvis går vi ner i intensitet och släpper in dem och då går det undan å andra sidan. Vi öppnar första perioden något stressat och har svårt att hålla i bollen. Presspelet fungerar däremot till stora delar bra över hela planen och Örby lyckas inte komma till så många chanser ändå, trots ett större bollinnehav. Vi håller dem tillbaka och de får skjuta några skott på tillbakarull som sticker både snett och högt. Efter ett tag börjar vi kunna rulla boll bättre och kommer framåt i plan, dock inte hela vägen fram och när första perioden är spelad har vi i princip inte haft ett enda avslut på mål.

Vi är dock nöjda i paus! Vi har gjort det vi sagt att vi ska i försvaret och det ger energi när vi konstaterar att det fungerar bra det vi gör!

I andra perioden har vi ännu lite mer tålamod med bollen men det brister en hel del i beslutsfattandet många gånger. Vi glömmer bort att vända spelet och vi kastar bort en hel del bollar när vi får panik efter att ha lockat upp Örby i väldigt hög press. Vi orkar inte riktigt stänga mitten lika bra i denna period och strax efter att vi haft skott på mål kontrar Örby och vi hänger inte med. De slår in 0-1 vilket sett till matchen är rättvist även om det i stunden känns surt eftersom vi precis haft momentum. Vi går dock inte ner oss utan fortsätter lira boll och hittar fina kombinationer. Vi får en frispark vid mittplan som Lilly vackert lyfter in till Fialisa som smugit sig in i fart och hittar stolpe in till 1-1! Grattis till första målet i Enskedetröjan Fialisa, det dröjde inte länge!

Nöjda med 1-1 i paus ska vi nu fortsätta orka i sista perioden. Spelare är lite (eller mycket) trötta och det kommer bli mycket ren vilja i sista perioden om vi ska ro hem detta. 

I tredje perioden öppnar vi väldigt bra och rullar boll fint och lyckas återigen stänga ner Örbys mittfältsspel. Vera som för dagen spelar forward har börjat hitta rätt löpningar och utmanar gång på gång in bakom Örbys backlinje och ganska tidigt i perioden sätter hon in 2-1-bollen efter fint uppspel hela vägen från backlinjen! Riktigt härlig känsla! Tyvärr så kommer nerverna in efter det. En klassiker för ett rätt nytt lag som törstar efter "viktiga" segrar. Tankar som "tänk om vi vinner nu?" dyker upp i huvudet och många spelare fryser till ute på planen. Nerver i kombination med att vi inte riktigt har orken mot ett så bra lag som Örby gör att de får komma in i matchen igen. Både 2-2 och tyvärr även 2-3 (som luktade lite offside?) kom precis i slutminutrarna. 

Efter matchen ser vi till den utveckling vi ändå har! Så kul att se så mycket offervilja för sina nya kompisar så man går ut och kör stenhårt fast man är riktigt riktigt trött i benen och huvudet. Också kul att se hur snabbt instruktioner omsätts på planen och den upphämtning vi gör i relation till förra mötets totala ras. Nu fortsätter vi se framåt och inser att ska vi orka division 2 framöver behöver vi höja tempot ett par snäpp till på träning!

<< Tillbaka