Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Enskede IK
Est 1914
Flickor 05

Älta IF 2
4 - 2
Enskede IK Vit
Älta IF 24 - 2Enskede IK Vit

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 12 april, 19:00
Plats:Stavsborgs BP 1
Tävling:
Matchnummer: 151635030
Samling:18:00
Aktivitetsinfo: RÖDA strumpor!
Referat: Älta IF 2 - Enskede IK Vit
Lite ojämn prestation på Stavsborgs BP
2019-04-17 23:29
Uppvärmning i solnedgången!

Vi träffas i solnedgången på Stavsborgs BP för bortamatch mot Älta. En match vi visste redan innan skulle bli jämn. Vi pratar om veckans fokus att spela sig ur press samt vikten av noggrannhet i passningsspelet. Vi har för dagen ont om ytterbackar och får rodda om lite i uppställningen.


Vi öppnar matchen bra och det tål att nämnas att 12 april 2019 var dagen då Enskedes flickor 05 började snacka med varann. Det var en fröjd för ett tränaröra att höra snack om förflyttningar i försvaret, ”akta rygg” och vem som är spelbar var! Vi öppnar ganska bra. Vi tråcklar oss upp längs kanterna men får dessvärre till alldeles för få spelvändningar för att vi ska lyckas luckra upp Ältas försvar. Vi vinner däremot våra närkamper och skapar de farligaste chanserna. Därför kändes det riktigt oförtjänt när Älta tar ledningen med bara några minuter kvar av första perioden på en kontring. Vi håller däremot huvudet högt och lyckas på en hörna mot första stolpen riktigt fint slagen av Lwanga, placera in kvitteringen! Exakt vem som var sist på bollen är oklart.


I halvlek blir det självklart beröm på längden och bredden över kommunikationen på planen! Vidare pratar vi om vändspelet som behöver bli bättre.


I andra perioden tappar vi direkt och hamnar under med 2-1 efter en frispark. Plötsligt står EIK F05 för 1,5 år sedan på planen. Vi deppar ihop och stannar upp i vårt spel. Vi saknar helt rörelse och engangemang i spelet. Vi tappar ofta bollen och får springa hem och jobba tillbaka. Vi spelar onödigt svårt och slår förvisso ett antal crossbollar men dessa helt utan adress. Det är ett smärre under att vi inte ligger under med mer än 2-1 när vi går till pausvila.


I sista perioden lyfter vi oss. Inte till samma nivå som i första men åtminstone så att matchen ser jämn ut igen! Tidigt i perioden sätter Engla fart på kanten och får med sig bollen hela vägen och slår in den varpå Elvis petar bollen i mål på retur. Vi försöker ånga på efter det men klarar inte av att spela det varierade anfallsspelet vi visat upp under försäsongen och är för passiva i avgörande ögonblick. I en pressad situation försöker vi vårda boll (som vi har som fokus som sagt) och tappar olyckligt bollen. Ältas striker kniper den och skjuter trots att hon är under press. Tindra ser inte bollen men är ändå på den. Dock kan Älta fira 3-2. Med bara några minuter kvar börjar vi sätta ordentlig press och jobbar stenhårt för att pressa tillbaka motståndet! Vi kommer till några halvchanser och nån riktigt vass chans men med 10 sekunder kvar kontrar istället Älta in 4-2. 


Älta fick oss dit de ville idag och vi tar med oss att vi behöver träna på tajming i vändspel och på det stora hela fortsätta spela ihop oss!


<< Tillbaka