Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Enskede IK
Est 1914
Flickor 05

Älta IF 1
2 - 8
Enskede IK Svart
Älta IF 12 - 8Enskede IK Svart

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 28 april, 10:30
Plats:Älta IP 1
Tävling:
Matchnummer: 151634019
Samling:09:30
Aktivitetsinfo: Röda strumpor
Referat: Älta IF 1 - Enskede IK Svart
Nästintill prickfri insats vid Ältasjön
2019-04-28 15:19
Coach Henke med laguppställningen, allt ska vara i ordning!
Fjärde matchen för helgen. Har man 46 spelare i truppen så blir det många matcher! Vi ledare har funderat en hel del kring de nya spelformerna. Det är lite halvklurigt med 3 perioder och fyra avbytare. Svårt att få ett enhetligt spel genom matchen när fyra spelare sitter varsin period. Idag får vi chans att prova orken. Två spelare med sent återbud kvällen innan och vi är nere på 11 spelare. Sedan blir det dock lite onödigt spännande när även vår målvakt Tindra skadar armbågen på uppvärmingen. Vi är nere på 10 spelare och får röra om i uppställningen. In med Ankan i målet och Simone som mittback. Sedan spelar vi för Tindra!

Snacket inför matchen handlar om press-spelet. Att vinna bollen högre upp i planen så vi slipper jobba så hårt över hela planen. En liten chansning att ha som taktik med hög press när man bara är 10 spelare men vi tror på vår idé till 100%!

Vi går ut i första perioden och det märks direkt att vi är lite konfunderade över de snabba förändringarna vi fick göra 1 minut innan avspark. Vi spelar lite onödigt svårt bitvis men matchen är ändå jämn, kanske till och med med fördel Enskede. Därför känns det lite tungt när vi tappar bollen högt upp i planen och Älta kan kontra in 1-0. Vi ilsknar till lite och förbannar oss över slarv. Ca 20 sekunder efter avspark får vi till ett fint vändspel som sätter Älta i gungning och sen ett perfekt instick av Rania till Siss som sätter dit 1-1. Vi fortsätter sedan att spela bra men bitvis lite för kladdigt. Vi krånglar till det ordentligt i backlinjen vilket resulterar i en hörna som Älta tar väl hand om. Vi lider lite med Ankan som är ouppvärmd. Normalt tar hon den bollen. 2-1 till Älta. Domaren har ett par minuters tilläggstid efter skoknyt. Lite väl snällt kanske men vi tackar inte nej till en offensiv hörna! Perfekt slagen av Ebba till ytan där både Rania och Simone löper in. Simone skymd av Rania kommer som en chock för Ältaförsvaret och hon kan dundra in 2-2. Riktigt skönt att gå till paus med en kvittering!

I pausen pratar vi om att fortsätta orka. Vi ser att vi har mycket mer energi än Älta och det vill vi förvalta. Vi vill verkligen få ut maximalt av spelet i andra perioden i denna match. På bekostnad av tredje perioden får det bli. Sagt och gjort. Vi går ut och spelar kanske den bästa "halvleken" i Enskede F05s historia. Vi gör noll misstag. Eller nej, det gör vi så klart inte men de misstagen vi gör reparerar vi _direkt_. Vi ligger perfekt i press-spelet och vi fattar snabba och kloka beslut på mittfältet. Vi har ett mittbackspar som fullkomligt storspelar och ytterbackar som löper och löper och löper och löper och löper... (osv). Vi har en forward som har grymt klipp i steget och kombinerar enkelt spel med vältajmade djupledslöpningar och när vi vinner boll finns ytor överallt att ta sig fram på! Några minuter in i andra perioden tar vi ledningen genom Siss och hennes fina vänsterfot! En stund senare kommer Rådeström in och målar på sin andra bolltouch! Fint framspelad av Siss. Vi sätter punkt för perioden när Älta lite olyckligt vill ställa Ebba offside på inkast. Molly ser chansen och Ebba får ett par gratismetrar och håller undan fint! Skott utifrån och 2-5 i paus! För att summera vårt fina spel bäst konstaterar vi att motståndarna var över på vår planhalva totalt 4 gånger.

Vi gjorde det! Vi spelade en _grym_ andra period. På bekostnad av att vi nu är helt slut så klart. Älta har dock inte heller så många avbytare och vi tror att vi har mer ork än de. Även om vi är trötta. Stolta blir vi ledare när vi har 10 spelbara spelare och _ingen_ vill börja på bänken! Vilken inställning! Hur ska vi hitta den inställningen när vi ligger under med 5-2 kan vi fundera på^^

I sista perioden är vi trötta. Med all förståelse. Vi fortsätter dock jobba hårt under omständigheterna och även om det blir lite väl stora luckor på mittfältet i perioder så fortsätter backlinjen storspela och vi lyckas reparera de bolltapp vi får väl. 2-6 kommer på väldigt fint ytterbacksspel där Molly (vänster) hittar Alice (höger) som löper in och stänker in bollen! Ett skönt mål som kommer strax efter en period då vi är lite tillbakapressade och även Ankan har haft lite att göra. Den mentala effekten är påtaglig. Engla slår en drömpassning i djupled och Ebba förvaltar den väl och sätter en precisionspass till Siss som får till ett fint avslut ett par meter utanför straffområdet, 2-7. Sista målet ser ungefär likadant ut, denna gång assar Siss Rådeström som levererar ett riktigt klassavslut långt utifrån och bollen seglar vackert in i mål. Vi noterar 2-8 i protokollet och en näst intill prickfri match av Enskede!

Vi tar med oss från matchen att hårt jobb lönar sig. "Jobba först vila sen" var mottot idag. Vi ser också effekten av att vi jobbar enligt rekommendationerna i och med de nya spelformerna - att spelare ska orka hela perioder utan byte. Vi har konstaterat att vi är ett av ytterst få lag (kanske det enda?) som inte gör flertalet byten per period. Idag såg vi tydligt att fotbollskondition är viktigt då båda lagen hade få avbytare men Enskedes spelare kan bita i och orkar ändå! Härlig match tjejer!

Tack Älta för trevligt motstånd och hoppas det gick bra för spelaren som skadade sig!

<< Tillbaka