Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Enskede IK
Est 1914
Flickor 05

Enskede IK Svart
4 - 1
Saltsjöbadens IF
Enskede IK Svart4 - 1Saltsjöbadens IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 26 april, 18:30
Plats:Enskede IP 3
Tävling:
Matchnummer: 151634016
Samling:17:30
Aktivitetsinfo: Röda strumpor
Referat: Enskede IK Svart - Saltsjöbadens IF
Fina mål i kvällssolen på EIP!
2019-04-26 23:45

Bästa fredagsmyset är väl ändå en match på Enskede IP? Det tycker i alla fall vi ledare och även en drös spelare som för dagen inte var kallade till match men som ändå kom ner och hängde och hejade!


Till match har vi lite nya konstellationer på plan (igen), däribland två nya och en nygammal mittback (Simona, Adina och Foppa). Vi provar även en ytterback som innermittfältare och vice versa idag (Vera och Alice).


 Vi är taggade inför matchen och kapten Sandahl har ett riktigt bra upptaktssnack i ringen innan avspark. Första perioden är ruskigt jämn och det är verkligen fotboll vi får se på planen. Först har vi spelet och pressen, sen tar Saltis över och sen tar vi över igen. Så där håller det på. Båda lagen spelar bra, inget lag dominerar och det skapas vassa chanser åt båda hållen. Båda lagen visar också upp väldigt fint målvaktsspel vilket gör det hela ännu mer spännande!


I mitten på första perioden hittar vi fram i banan hela vägen från Ankan i målet som kastar ut bollen fint och vi sätter igång spel snabbt via högerkanten. Alice löper på överlapp och öppnar upp ytor i mitten för Vera att ta sig fram och sedan spela in fint till Roos som sätter 1-0. Riktigt fint spel och vi får se en skön glimt av ”vårt spel”. Matchen är sedan fortsatt jämn resten av perioden och precis innan domaren blåser av så har Saltis en riktigt farlig kontring.


I paus är vi nöjda med att vi uppnår det vi övat på i veckan att försöka ha tålamod och tanke i passningsspelet samt sätta hård press på felvänd spelare i försvaret. Vi går också ut med inställningen att vi inte ska tappa ledningen i andra perioden. Något vi haft problem med i tidigare matcher i år. 


Andra perioden börjar riktigt bra där ett av de första anfallen resulterar i en hörna som Roos slår in. Det är lite rörigt och vi kör ju inte med målkamera i F14 2C men antingen så var det Elvis som fick en tå på, eller så gjorde Saltis självmål eller så kanske rentav bollen gick direkt in. Oavsett vad, drömstart! Eller inte.. i något av de tidigare referaten från någon cup skrev vi något om att en 2-0 ledning är den sämsta ledningen. Laget slappnar av men det är långt ifrån avgjort. Så även denna gång. Saltis äter sig in i matchen ordentligt och spelar riktigt fin fotboll. I 10-15 minuter av mittenperioden så bor Saltis på vår planhalva och vi kommer inte någonvart i vårt eget spel. Vi blir passiva, stillastående och krånglar till det i vårt passningsspel. Saltis står riktigt högt med sin backlinje och vi får till några fina bollar bakom men att löpa ca 30 meter ensam med boll är sällan det mest effektiva sättet att spela fotboll på. Saltis kommer på en rad farliga avslut och några frilägen där vi antecknar mål och sen kikar upp och inser att Ankan har räddat. Helt ofattbart bra i närspelet! Fem riktigt vassa chanser som Ankan obekymrat avvärjer. Saltis blir så klart frustrerade. Ankans målvaktsspel och vårt fortsatt starka närkampsspel är det som håller oss kvar i matchen och vi får gå till pausvila med 2-1 efter att Saltis fått in en retur.


I paus får vi påminna om spelet utan boll som är så viktigt i fotboll. Sagt och gjort. I tredje perioden går vi ut och tar tag i matchen igen. Den är fortfarande jämn men nu lite till vår fördel ändå. Vi kastar inte bort så många bollar och löper på rätt ytor vilket skapar många fina chanser. Vi har även pratat om hur vi ska komma ur det statiska spelet vi fick i andra perioden på grund av Saltis väldigt högt stående backlinje. Vi är mer kreativa, vänder spelet oftare och utmanar mer i djupled än slår den långa bollen direkt vilket tvingar tillbaka deras linje successivt. På en hörna står Elvis med ryggen mot målet och får till en drömträff på volley och lyckas skarva upp bollen i första krysset! Väldigt fin prestation. Med en relativt betryggande 3-1-ledning samtidigt som Saltis börjar hägna lite med huvudena så tar vi över matchen mer och mer. Vi vårdar bollen fint och gör fina avvägningar när vi ska slå i djupet och när vi ska vända hem. Efter ett vändspel får Lwanga bollen och sätter fart i djupet med blicken högt. Sandahl löper ut på kanten och får en perfekt tajmad passning, tar in bollen och sätter tokfart med bollen klistrad vid fötterna. Saltis backar hinner inte med och målvakten som gjort många fantastiska räddningar i matchen får se sig besegrad denna gång av ett hårt och lågt välplacerat skott i bortre. Där sätter vi punkt för matchen som slutar 4-1 till Enskede.


Vi tackar Saltis för en välspelad match och ser fram emot returmötet i höst!


<< Tillbaka