Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Enskede IK
Est 1914
Flickor 05

Enskede IK Gul
2 - 1
Tyresö FF Gul
Enskede IK Gul2 - 1Tyresö FF Gul

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 17 maj, 18:30
Plats:Enskede IP 2
Tävling:
Matchnummer: 151631022
Samling:17:30
Referat: Enskede IK Gul - Tyresö FF Gul
Härliga tre poäng på fredagskvällen!
2019-05-18 18:52
Vi har varit snubblande nära under de inledande matherna i division 1 i år. Men efter de tre första har vi varje gång fått gå hem med 0 eller 1 poäng. Denna fredagskväll möter vi inga mindre än Tyresö FF. Fjolårets vinnare av division 1. Ingen lätt uppgift med andra ord.

Uppvärmingen är sådär. Eller helt ärligt är den riktigt loj. Vi ledare tänker att "jaha, nu kommer det stå 0-6 till Tyresö redan efter första perioden..". Tjejerna själva verkar dock vilja något annat. De går ut och tar tag i matchen från minut ett. Vi gör en klart bättre första period än Tyresö och kommer till några vassa chanser. Tyresö får igång sitt spel ju längre perioden löper och kommer även de på några halvchanser och en jättechans där Isa visar riktiga målvaktskvaliteter med en jätteräddning!

Vi har 0-0 i paus och är riktigt nöjda med oss själva och första perioden. Samtidigt är vi också lite inställda på att Tyresö kommer lyfta sig. De kan ha underskattat oss, sådant händer ju rätt ofta i fotboll. Vi bestämmer oss för att fortsätta ösa på i högt tempo då vi märker att vi är generellt snabbare över planen. 

I andra perioden har Tyresö helt klart hämtat upp sig och vi känner igen deras skönspel mycket väl. Efter en bra period av dem kommer vi helt ur balans och de kan sätta in 0-1. Vi sliter vidare men har svårare nu än i första perioden att komma loss ordentligt. En frisparkssituation uppstår strax över halva plan och Ebba lyfter in den. Målvakten räddar via stolpen och Sis kommer inlöpandes och stänker in returen. Riktigt skönt att få gå till paus med 1-1.

I paus pratar vi lite om att ta tag i matchen igen. Våga lite mer i anfall, stänga mitten i försvaret (återigen) och jobba för varandra. En del individuella instruktioner delas ut. 

Från vårt håll ser det ut som att vi har fördel i matchen igen i tredje perioden. Spelet är dock väldigt jämnt och vid nåt tillfälle säger Henke på bänken "skulle inte förvåna mig om det här är en sån match där det kommer ett skitmål precis i slutet". Nåväl, ett skitmål var det inte direkt. Med bara nån minut kvar sätter Isa igång bollen på Engla som hittar en vacker djupledsboll till Simona som löper sig fri och sätter ett riktigt klassavslut i nät! Tyresö som gjort en bra match även de fick idag känna på skitmålets sura smak och vi segerns sötma!

När vi summerar matchen är spelet jämnt och bollinnehavet ungefär likvärdigt. Vi är lite snabbare, Tyresö mer samspelta. Vi har dock klart fler kvalificerade målchanser och det känns i efterhand som helt rättvist att vi kommer undan med uddamålet idag! Härligt med tre poäng i division 1!! Vi krigar vidare i botten av ettan just nu men vi känner att vi har nåt riktigt bra på gång.

<< Tillbaka