Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Enskede IK
Est 1914
Flickor 05

Hammarby IF FF 1
3 - 2
Enskede IK Gul
Hammarby IF FF 13 - 2Enskede IK Gul

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 11 maj, 13:30
Plats:Eriksdals BP 1
Tävling:
Matchnummer: 151631017
Samling:12:30
Referat: Hammarby IF FF 1 - Enskede IK Gul
Jämn drabbning på Söder!
2019-05-11 19:17
Idag spelade vi en riktigt rolig match mot Hammarby Akademi. Ett något ofokuserat Enskedegäng samlas men hinner hitta nivån strax innan matchstart. Första perioden går i grönvitt tecken. Vi är ordentligt tillbakapressade och har svårt med det fysiska spelet. Vi fattar en del tokiga beslut och får inte riktigt igenom spelet. Vi håller trots detta tätt bakåt och Bajen får kämpa för att komma till vassa chanser. Dock inte helt oväntat kommer deras första mål när vi har dålig kommunikation på en hörna. Ett snyggt självmål rätt upp i nättaket, sånt som händer. Strax innan paus sätter de dessutom tvåan.

I pausvilan är vi beslutsamma, vi ska vända detta! Vi pratar om att arbeta mer ambitiöst och för varandra i pressen och vara snabbare när vi läser Bajens passningar. Så blir det också. I andra perioden är det ett helt annat Enskede som kliver ut på planen. Matchbilden är omvänd. Vi får igenom vårt spel och hotar gång på gång i djupled. Hammarby har några halvchanser och nån riktigt vass hörna men i övrigt är vi ohotade. En bit in på andra perioden lyckas Simona krångla sig fram till ett avslut med vänstern som trots att det inte var så hårt kom som en chock för Bajens målvakt som inte hann förflytta sig och vi har reducerat till 2-1! Vi fortsätter tugga och vinner boll gång på gång och spelar oss igenom Bajens försvar på ett väldigt föredömligt sätt. Vi kvitterar till 2-2 efter fint spel som avslutas med en kylig prestation av Sifora! Nu är det medvind och för oss riktigt synd att pausvilan dyker upp.

Vi hamnar lite i ett läge att vi "bara ska spela hem detta nu". Andra perioden kändes kanske lite för bra. I sista perioden spelar vi väldigt jämt med Bajen. Inget av lagen övertygar, inget av lagen underpresterar. Det är tydligt att båda lagen har hittat svagheter i det andra laget. Vi straffar Bajen i ytor de släpper och likaså svarar de tillbaka. Det blir Hammarby som drar längsta stråt när de hittar igenom två lagdelar hos oss och deras snabba forward får komma helt fri med Isa. Ingen lätt uppgift och när vi nu tappat till 3-2 har vi svårt att hitta tillbaka till energin vi hade när kvitteringsmålet kom. Vi glömmer bort att låta bollen göra jobbet och börjar kladda för mycket med bollen och faller tillbaka i att fatta lite tokiga beslut. Det vi däremot gör bra är att fortsätta slita hårt i försvaret och precis det sista som händer är en otroligt bra slagen frispark som Simona och Sandahl löper in på. Bajens målvakt gör en hejdlös räddning och vi ser surt hur vår kvittering till 3-3 försvinner mitt under näsan.

Otroligt rolig utveckling har vi i laget just nu! Många nya spelare som lär känna varandras styrkor och svagheter. Idag fick vi se en försmak på hur det kommer att se ut framöver när vi levererar på riktigt hög nivå. Vi är inte där än att vi kan göra det en hel match, men det kommer. Vi tar med oss att vi behöver bli ännu bättre på att stänga mitten och släppa bollen i tid. Tack Bajen för en riktigt rolig match! 

<< Tillbaka