Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Enskede IK
Est 1914
Flickor 05

Segeltorps IF 1
2 - 2
Enskede IK Gul
Segeltorps IF 12 - 2Enskede IK Gul

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 27 april, 11:00
Plats:Segeltorps IP 1
Tävling:
Matchnummer: 151631008
Samling:10:00
Aktivitetsinfo: Röda strumpor
Referat: Segeltorps IF 1 - Enskede IK Gul
Stark upphämtning i blåsigt väder
2019-04-28 14:10
Molly med sin patenterade dragning på uppvärmningen!
Match mot Segeltorp på lördagsmorgonen. Eller "eftermiddagen" som en spelare sa när hon förstod att det var samling 10 och inte 08!

Vi pratar lite om att få spelet att inte bölja så mycket och att sätta hård press på felvänd spelare. Något vi lyckas väl med i första perioden. Spelet är jämt men med fördel för oss ändå. Vår backlinje storspelar och vi släpper inga egentliga chanser bakåt. Vi har lite problem med beslutsfattandet på mittfältet vilket gör att vi inte kommer till några egentliga chanser framåt heller dock. 0-0 i paus och vi pratar om att gå ut och verkligen göra jobbet i andra och se till att vinna period 2. Riktigt så blir det inte.

I andra öppnar Segeltorp tokstark och vi kommer ingenstans. Vi sitter helt fast på egen planhalva och Segeltorp vinner både första-, andra- och tredjebollar känns det som. Vi kommer i samma läge som mot Saltsjöbaden där vi inte riktigt kommer ur Segeltorps högt stående backlinje och blir stillastående istället för löper mer i vinklar. Som på beställning kommer också baklängesmålen. Segeltorp tar rättvist ledningen med 2-0. Precis i slutet av perioden har vi hämtat upp oss lite och har momentum. Efter fint lir kan Vera reducera till 2-1 men vi får ta oss en ordentlig funderare på ledarbänken hur vi ska orka hämta upp detta!

Vi pratar igen om att göra jobbet på plan. Inte någon annans jobb utan sitt eget! Att spela enklare med boll men mer kreativt utan. Vi pratar också om att vi måste trycka upp mer så att inte Segeltorp kan slå långa bollen tillbaka i knät på oss hela tiden. 

Tredje perioden ser mycket bättre ut! Vi har uppenbarligen taggat till (så dags i tredje^^) och ligger högre i utgångsposition. Matchen är jämn igen och vi skattar oss lyckliga att domaren blåser offside vid ett friläge som nog inte var offside. Ibland går domsluten emot, ibland med helt enkelt! Vi tar över matchen mer och mer och Segeltorp blir stressade. Alla vet känslan när man leder med uddamålet och motståndarna trycker på! Vi gör det riktigt bra och Segeltorp kommer ur gungning. De tar en nödvändig frispark som Ebba lyfter in. Segeltorps försvarare lyfter linjen men misslyckas med rensningen och där står Rania helt friställd och får till en "halvbica" i första krysset!

Så skönt och så välförtjänt! Riktigt skojig match där båda lagen verkligen vill äga bollen och vinna matchen!

<< Tillbaka