Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Enskede IK
Est 1914
Flickor 05

Enskede Idrottsklubb
3 - 1
Ingarö IF
Enskede Idrottsklubb3 - 1Ingarö IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 16 mars, 09:15
Plats:Enskede IP 3
Serie:Träningsmatcher
Samling:08:15
Aktivitetsinfo: Plantid 09:00 - 11:00
Matchstart 09:15
Plan 3
3x25 min
Referat: Enskede Idrottsklubb - Ingarö IF
Tredje raka
2019-03-16 16:55
Försäsongen fortsätter berikas av segrar. På ett kyligt och lite blåsigt Enskede IP tar vi emot Ingarö IF för tredje träningsmatchen 2019. Många morgontunga ögonlock hos spelarna men ändå förväntan. Vi har tagit stora kliv i vinter och det märks inte minst på känslan inför match!

Fokus för dagen är det kollektiva försvarsspelet samt att fler ska delta i anfallsspelet. Matchen är jämn rakt igenom spelmässigt. Ingarö vill spela bollen bakifrån och fram och bitvis är vi tillbakapressade och i lika stora delar är det vi som för spelet och Ingarö som får kliva hem. Överflyttningarna med hela laget sitter inte riktigt som vi vill och där måste vi skärpa ihop oss om vi inte ska bli ordentligt straffade i tuffare matcher. Upp- och nedflytt fungerar däremot riktigt bra och vi har full kontroll på de djupledsbollar som Ingarö får till. Vi täcker även skott utifrån i denna match betydligt bättre i förra veckan och får på så sätt inga farliga höjdare emot oss.

I mitten av första perioden är vi rätt hårt tillbakapressade men lyckas kontra oss till en hörna. Ingarö har lite svårt att få bort bollen och Engla får tag i den en bit utanför straffområdet och trycker till på chans. Bollen är hal och studsar märkligt och Ingarös målvakt får inte kontroll på den. Alla mål räknas, 1-0 till Enskede!

I andra perioden har vi vaknat lite och sätter lite högre tempo. Om Ingarö var marginellt bättre i första var vi marginellt bättre i andra. Vi sliter lite hårdare i försvaret och orkar flytta över snabbare. Vi får även med fler spelare i anfallet och jobbar bättre över hela planen, inte bara där bollen är. I mitten på andra perioden får vi upp bra fart med bollen längs högerkanten och väggpassar och trixar oss fram. Samtidigt smyger Lwanga på vänsterkanten och tajmar perfekt sin löpning in så hon står på straffpunkten och helt obevakad kan placera bollen från inspel i nät. Ett riktigt drömmål där deltagandet över hela planen verkligen klickar!

I slutet av andra perioden trasslar vi till det lite på en egentligen ofarlig situation vilket resulterar i att vår målvakt befinner sig långt ut när Ingarö kniper bollen och trycker till. Lite trist mål kan man tycka men rättvist sett till matchbilden! Och hur var det? Alla mål räknas! Och miss i kommunikationen händer lätt när man inte spelat mer än ett par matcher ihop.

Vi stressar inte upp oss över baklängesmålet utan fortsätter att tugga på och får även i tredje perioden till mer allt bättre spel och farliga kombinationer. Ganska tidigt i sista perioden får vi till ett anfall i hög fart på högerkanten där vi återigen trixar oss fram med fina kombinationer. Näst sist på bollen är Vendela med en makalöst vacker passning som skär igenom Ingarös backlinje med lagom fart och precision där Elvis kommer med hög fart. Ingarös backar hänger inte med och Elvis får driva ostört mot mål och sätter sedan ett stenhårt avslut rakt upp i nättaket. Otagbart!

En stund senare håller sig Elvis framme igen och snor bollen av Ingarös sista back, petar fram och skjuter i bortre burgaveln. Den ettriga soloprestationen noterar slutresultatet 4-1!

Så skönt att vi får inleda det här året med ett stabilt målskytte. Nu jobbar vi vidare med detaljerna så vi är redo för Sanktan om en månad!

//Tränarna<< Tillbaka