Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Enskede IK
Est 1914
Flickor 05

Täby FK
4 - 7
Enskede Idrottsklubb
Täby FK4 - 7Enskede Idrottsklubb

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 31 mars, 11:00
Plats:Näsbydals IP
Serie:Träningsmatcher
Samling:10:00
Aktivitetsinfo: 3st 25 minutersperioder med start 11:00.
Referat: Täby FK - Enskede Idrottsklubb
Målfest i Näsbydal
2019-03-31 15:43

Täby FK tar emot i vår sista träningsmatch innan Sanktan. Vädret växlar hejvilt mellan mörka moln och blåst till klarblå himmel och värmande sol.


Första perioden, försvarsspelet - wow wow wow! Överflytt, centrering, uppflytt och nedflytt. Allt fanns där. Vi släppte inte till någonting. För det måste vi ändå erkänna, Täbys anfallspel i första perioden var både ett och två snäpp bättre än vårt. De spelade metodiskt och flyttade boll från sida till sida och lyckades också på så sätt skapa ett par halvchanser och en del skott mot mål som antingen gick ut eller som Isabelle kunde plocka. Det man hade kunnat önska mer från vår sida hade varit mer aggressivitet när vi väl hade läge att vinna boll. Anfallsmässigt så var vi lite väl morgontrötta. Många felpass som inte ska vara felpass sett till den kompetens vi har. Första halvan av perioden saknade vi också löpningar utan boll och då händer det inte så mycket.


Efter en stabil första period trycker vi på att vi måste jobba mycket mer ambitiöst både i den direkta återerövringen (veckans fokus) och även i anfallsspelet. Andra perioden startar vi i mycket frejdigare tempo och spelar plötsligt mycket rakare vilket chockar Täby en aning. 0-1 kommer tidigt efter fin speluppbyggnad som avslutas med en fin passning från Rania till Simona som blir helt friställd i straffområdet och trycker in ett välplacerat skott i bortre. Kort därefter får vi en kontring emot oss där vi ligger lite för högt i utgångsläge med backlinjen och får kämpa hem. Vi kommer in på rätt sida men sparkar Täby på benet istället för bollen och domaren dömer rättvist straff. 1-1 är ett faktum efter en väldigt fint placerad straff vid Isabelles vänstra.

Inte alls långt därefter ligger vi lite för glest i backlinjen och har börjat falla ur lite i positionsförsvaret och Täbys duktiga anfallare får sätta in 2-1. Ur ett tränarperspektiv blir man därför extra glad när man ser att tjejerna inte deppar ihop utan fortsätter i högt tempo och spelar ett anfallsspel som är både varierat och kreativt. Vi bryter boll på mitten och tar oss framåt i banan och en tvillingskarv från Simona till Sifora som kommer som en kanon på högerkanten ställer helt Täbys backlinje och vi har återigen ett friläge i straffområdet. Otagbart, 2-2. Ett par minuter senare ser lite likadant ut sett till förarbetet och även denna gång försöker vi komma loss på högerkanten men Simona hittar istället Alice en bit utanför straffområdet i mitten till vänster. Alice trycker resolut till på ett tillslag hårt vid första stolpen och målvakten hinner inte flytta sig, 2-3!


Vi går till andra pausvilan med känslan av att vi har den här matchen i en liten ask. Trots Täbys starka öppning har vi ätit oss in i matchen bra och känner oss trygga i att vi ska ro hem detta.

Vi öppnar även tredje perioden väldigt bra med två snabba. Den första där Simona igen hittar bortre gaveln på passning från Rådeström. Den andra där Vickan gör ett gediget försvarsarbete och kommer loss med bollen och hittar Rania med en väldigt vältajmad passning. Rania i sin tur vänder upp och ser en lucka och drar till. Långt utifrån, stenhårt och välplacerat och det står nu plötsligt 2-5! Här förväntar man sig att motståndarna ska ge upp. Men inte Täby! De får en frispark i bra läge en bit över halva plan som de droppar fint bakom vår linje. Deras duktiga anfallare är framme igen och står helt ren i straffområdet med boll. En liten stund senare ligger vi lite för rakt och brett isär med våra mittbackar och Täby hittar luckan. Vi försöker reparera och det luktar misstänkt självmål. Plötsligt alltså 4-5 i matchen och Täby har vittring på kvittering. Vi har börjat tappa ordentligt i försvaret nu. Vi orkar inte återerövra som vi pratat om och vi flyttar inte över i den fart vi behöver. Man börjar ana Täbys fina anfallsspel som vi fick smaka på i första perioden. Isabelle får rycka in och göra ett par riktigt fina räddningar!

Men sen går proppen ur. Vi jobbar oss fram på högerkanten och Rådeström spelar in bollen till Sandahl som löper in fint bakom Täbys backlinje och sätter bollen i målvaktens första. Kort därpå jobbar vi oss fram i mitten och denna gång lurar Rania Täbyförsvaret till höger och släpper sedan bollen till vänster där Simone springer in och sätter punkt, 4-7.


En på det hela taget väl genomförd match där vi orkar ligga nästan 100% rätt i försvaret första och andra perioden och där vi visar upp stor variation i anfallsspelet i andra och tredje. Extra roligt med så många olika målskyttar!


<< Tillbaka