Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Enskede IK
Est 1914
Flickor 05

Stureby SK
10 - 0
Enskede IK
Stureby SK10 - 0Enskede IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 07 januari, 13:00
Plats:Gubbängshallen
Tävling:
Matchnummer: 150172032
Samling:12:00
Trupp:#4 Frida Palmquist
#5 Alice Larsson Berggren
#7 Molly Pontén
#12 Klara Roos
#13 Elvira Holm Dahlström
#16 Emma Hasselrot
#17 Annika Villanueva
#20 Viktoria Hermanson
#21 Vera Roos
#25 josefine Nordlöf
#36 Lilly Larsson
Frida Tärnfors
Martina Palm
Så går en match från våra liv och kommer aldrig åter..
2018-01-09 12:50
En sista blick i backspegeln på denna skitmatch innan vi blinkar vänster och tar omkörsfilen i överljudsfart mot roligare minnen. 
Ja, det var precis som rubriken låter som det kändes när returmötet mot Stureby var avklarat. Egentligen kom vi överens om att den här matchen inte har hänt. Eller i alla fall så minns vi den inte. Det finns dock en vettig anledning till att komma ihåg den en liten stund och reflektera ett varv till. Den var nämligen en ordentlig väckarklocka för vad vi håller på med och var vi är på väg!

Att komma till match och ställa dojjorna på plan och inse att de inte är så värst bra på fotboll utan fötter i håller inte.. Det håller heller inte att som ledare komma till match, prata taktik utan att inse att det inte tas emot som man tänkt för att sedan bli helt chockad över prestationerna (eller snarare de uteblivna sådana) på planen. Det jag säger är att om det finns coachsegrar så var det här en coachförlust så det bara sjunger om det. 

Vi glömmer jämt och hela tiden just nu att vi är ett nytt lag med både nya tränare och spelare i nya konstellationer. Så lite förlåtande kring omständigheterna är vi så klart, men det betyder inte att man inte kan reflektera över situationen. När man tränar ungdomar är ledorden att inte prata om resultat utan om prestation. Det betyder också att man måste kunna reflektera över prestationen både när den varit bra såväl som dålig. Jag höjer alltid extra på ögonbrynen när vuxna uttrycker att "fotboll går ut på att vinna" i kontexten av barn- och ungdomsfotboll. Det vi däremot tar med oss från denna match är att prestationen faktiskt inte kom upp i den nivån vi vet att vi kan. Stureby är vana att vinna, vet hur man gör och kliver ut på planen med gott självförtroende och ett samspel sinsemellan som är svårt för oss att rubba än så länge. Denna match hade kunnat sluta med ett par bollar plus för dem. Inte tio, det är under all kritik från oss alla.

Tjejerna ska dock ha ordentligt med cred för en sak. Jag har aldrig tränat eller ens skådat ett lag tidigare som kämpar som allra allra hårdas när man redan ligger under med 10-0. Helt otroligt vilken inställning när loppet sedan länge är kört. Kan vi hitta den inställningen från matchstart blir vi oslagbara!

Nu slickar vi såren, är förbannade över denna skitmatch och tar ut det på Örby i helgen!

Sofia K<< Tillbaka