Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Örby IS
2 - 3
Enskede IK
Örby IS2 - 3Enskede IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 14 januari, 12:15
Plats:Hagsätrahallen
Tävling:
Matchnummer: 150172035
Samling:11:15
Trupp:#4 Frida Palmquist
#5 Alice Larsson Berggren
#6 Simone Qvarfordt
#12 Klara Roos
#16 Emma Hasselrot
#17 Annika Villanueva
#20 Viktoria Hermanson
#21 Vera Roos
#36 Lilly Larsson
Eira von Bahr
Martina Palm
2 x Örby
2018-01-17 12:12
Våra grannar Örby IS sitter i samma sits som vi, många spelare och alldeles för få matcher så här under vintern! Så vi bokade in en extra match mot dem denna dag när vi hade möte i Futsalligan. Det blev två spännande och jämna matcher med många fina prestationer och vi sammanfattar dagen med glada spelare och tränare och varsin vinst i bagaget!
Första matchen går mitt på dagen i Hagsätrahallen. Under samling reder vi ut en stor förvirring som rått under tidigare matcher. En avgörande detalj som lyckats falla mellan stolarna, en ordentlig coachmiss. När vi sedan ställer upp är det 5 tjejer på plan och 6 på bänken som vet vad vi ska göra och det syns. Redan första minuten har vi flertalet fina anfall och ett par skott på mål som kräver fina benparader av Örbys målvakt. Vi jobbar riktigt fint hela första perioden med många anfall där vi lyfter upp med fyra spelare och verkligen vågar! Utöver Veras fina sulrullning och avslut i bortre så klarar vi även stabilt av numerära underlägen i försvaret och några fasta situationer som annars brukar vara en riktigt svag punkt i vårt försvar! Även andra perioden spelar vi bra om än lite skakigare i försvaret men kommer ändå till halvtidspaus med 1-0.
Efter att ha pratat försvar i halvtid kliver vi ut och spelar en förhållandevis rörig period där vi fortfarande spelar fint anfallsspel men faktiskt inte kommer upp i nivå som vi kan försvarsmässigt. Kanske är vi lite trötta, kanske lite nervösa över att vi leder matchen? Vem vet? Örby lyckas i alla fall ta till vara på stunden och kommer med en kvittering efter hög press! Ingen fara på taket, kanske lika bra att de gjorde mål så vi kunde vakna till igen? Sagt och gjort i sista perioden! Vi hittar varann igen, fortsätter ta löpningar, försvarar mestadels klanderfritt och då kommer tillslut tvåan efter fint lagsamarbete och en vass tå från Simone vid målvaktens första stolpe! Kort därefter fångar även Simone ett målvaktsutkast och går på avslut från nästan halva plan upp i krysset, otrolig vackert!
Örby är ett tappert gäng som vet att det inte är slut förrän domaren blåser så med 3-1:underläge så lyfter de upp och sätter hög press samt ökar tempot i sitt eget spel. Sista två minuterna kommer de med en ordentlig forcering och lyckas igen tack vare sin höga press att mata in 3-2! Nu blir det nervöst i EIK-land vill jag lova! Men vi håller ihop det och får äntligen vinna en match i Futsalligan! Härligt tjejer, så här ska futsal spelas!
En extra stjärna idag till Annika i målet! Greppsäker, lugn och med en fantastisk speluppfattningsförmåga sprider hon trygghet i hela laget. Missa inte hennes enhandsräddning 3:50 in i andra perioden!!

Andra matchen spelas på kvällen i Gubbängshallen och undertecknad är domare så matchbilden får bli ur det perspektivet! Båda lagen spelar schysst futsal med ordentliga men korrekta närkamper och endast en frispark hittas på hela matchen då en Örbyspelare blir upphakad i en dribblingssekvens. Ur domarens perspektiv ser det ut som att Örby har ett lite bättre passningsspel men att EIK väger upp det med att spela lite tuffare å sin sida vilket känns riktigt kul eftersom att vi pratat länge nu om att våga kliva på och ta för sig! EIK har några spelare på plan som spelar sin första futsalmatch med laget och det syns att ju längre matchen skrider desto bättre hittar spelarna varann på planen! Väldigt spännande också att stå på plan vid varje byte och efter varje paus och verkligen uppleva de förbättringar som sker tack vare snack på bänken. Så häftigt att man kan se på spelarna vad de fått för feedback i sitt byte eller i halvtid!
I denna match var det Örby som fick bäst utdelning för sitt spel men EIK gjorde helt klart det snyggaste målet! En hörna, hårt slagen snett bakåt längs marken från Sis till Clara som stänkte in den resolut upp mot bortre krysset, otagbart! 
Det finns film även från denna match men den ligger på Elias telefon så ni får tjata på honom för att den ska komma upp på Youtube! 

Sofia Kindström

<< Tillbaka