Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Enskede IK
Est 1914
Flickor 05

Enskede IK
vs
Stureby SK
Enskede IKvsStureby SK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 15 december, 18:00
Plats:Bredängshallen
Tävling:
Matchnummer: 150172026
Samling:17:00
Aktivitetsinfo: OBS! Svara senast tisdag kl 20.
Trupp:#4 Frida Palmquist
#5 Alice Larsson Berggren
#7 Molly Pontén
#10 Vendela Dorch
#16 Emma Hasselrot
#17 Annika Villanueva
#20 Viktoria Hermanson
#25 josefine Nordlöf
#35 Klara Nordström
#57 Emma Weaver
Eira von Bahr
Frida Tärnfors
Sista målet vinner!
2017-12-15 22:05
En tung match resultatmässigt mot ett bollskickligt Stureby men ändå ett stort kliv framåt för Enskedes tappra hjältar! Stureby öser på i vanlig ordning med kvicka och skickliga spelare. Stor eloge till EIK-tjejerna som verkligen inte tappar modet trots en i raden rätt tunga matcher denna första halvan av futsalligan! Tjejerna kämpar fortfarande på med vår spelidé och vågar fortsätta utvecklas på plan och ibland så blänker det till! Tack Stureby för en välspelad match och för lektionen, nu har vi hittat vårt försvarsspel!
Till match hade vi idag Jossan i målet och sedan fyrorna bestående av Molly - Vickan - Annika - Frida, Alice - Foppa - Eira - Emma H och Emma W - Vendela - Klara N. I tredje fyran fick evighetsmaskinen Molly dubbla. 

Första 10 minuterna känns som en evighet. Stureby öppnar i ett vansinnigt tempo och deras spelare är betydligt mer slipade i kanterna vad gäller de tekniska förmågorna. Det ger dem marginalerna på sin sida i nästan samtliga 1vs1-situationerna. Vi blir tillbakapressade och stressade och gör någon slarvpassning, någon markeringsmiss och ett självmål och får gå och dricka vatten med 0-3 i baken.

Andra 10 minuterna har vi steppat upp vårt game pyttelite. Pyttelite är bättre än inget! Vi ligger bättre i försvaret och den första chocken har tydligt lagt sig. Vi gör fortfarande kostsamma misstag ibland, vilket är fullkomligt försvarbart sett till att detta trots allt bara är vår sjunde match någonsin i futsal! Misstagen kostar, Sturebys spelare är som sagt skickliga och är snabbt där och förvaltar vårt strul. Två bolltapp strax utanför eget straffområde och ytterligare ett självmål (!!) ger oss tunga 0-6 i paus.

I pausen kliver taktik-Arne fram och vänder uppochner totalt på vårt försvarsspel. Spännande! Anfallsmässigt pratar vi med tjejerna om att sluta ha sån respekt för Stureby. Visst de är fantastiskt duktiga, men det är ju vi också!

Tredje 10an och Enskede levererar snudd på magisk futsal plötsligt! Försvarssystemet passar oss som handen i handsken och nu är det Sturebys tur att inte hänga med. Vi pressar och vinner boll över hela planen, fantastiskt att se! Vi kommer till en del chanser men är nog forfarande lite stressade av Sturebys tempo från första halvlek så vi lyckas inte förvalta dem. Vi gör ett knasigt byte (coachmiss) och en skicklig spelare från Stureby får gata ner mot vårt mål och sätter bollen resolut i nät. Vi lyckas också med någon form hattrick i självmål när vi prydligt sätter dit vårt tredje för dagen (haha, man måste ju skratta åt det). Men det är också allt vi bjuder på i denna period! Strålande, ett stort kliv framåt bara efter lite halvtidsvila.

Sista 10 öppnar vi väldigt passivt och Stureby kan promenera från egen avspark och göra mål medan vi tittar på. Därefter sätter vi punkt och sekunderna senare skymtar vi en liten bit av framtiden - rotation. Andrafyran för dagen är det som plötsligt rullar boll och tar löpningar både i bredd och djupled, hemåt och uppåt. Så vackert och så mäktigt att se att vi hittar det spelet en stund just idag, mot ett sådan bra motstånd! Vi fortsätter vidare med hög press och sätter stopp för det mesta Stureby försöker bygga upp. De får några hörnor men där lyckas vi stänga och i matchens näst sista minut får vi en friskpark strax utanför motståndarnas straffområde där Annika hittar Molly som strumprullar in bollen och vi gör därmed matchens sista mål. Sista målet vinner ju, eller hur? Så kör i alla fall alltid vi på träning!

Sammanfattningsvis får Stureby många fina bjudningar av oss som de förvaltar väl men vi kämpar på bra genom hela matchen och lyfter oss efter varje paus. Jossan gör sin andra kanonmatch i målet och räddar många till synes omöjliga skott och returer. Samtliga tjejer har en sån vansinnigt härlig och ödmjuk inställning inför uppgiften. Viker inte ner sig eller deppar ihop en sekund trots stora siffror bakåt. På bänken hörs så många värmande ord efter självmål och bolltapp och tjejerna visar verkligen vad som i stundens hetta till trots, är viktigt på riktigt. 
Stureby är individuellt skickligare på många punkter och de har ett snabbt spel men dagens mål gör de framförallt på våra misstag. Misstag som vi gärna gör, för det är då vi lär oss! De stunder då tjejerna blänker till och levererar vacker futsal det svåra motståndet till trots, ja då står vi bara och myser på coachbänken!

not: det står 1-11 i resultatet och det stämmer säkert men undertecknad hittar inte alla dessa 11 mål trots att hon kollat på filmen och skyller på att hon är trött!

Forsa EIK, framtiden är vår!

Sofia Kindström

<< Tillbaka