Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Stockholm United FF
vs
Enskede IK
Stockholm United FFvsEnskede IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 03 december, 09:15
Plats:Hagsätrahallen
Tävling:
Matchnummer: 150172020
Samling:08:15
Trupp:#4 Frida Palmquist
#6 Simone Qvarfordt
#7 Molly Pontén
#8 Corina Acatrinei
#10 Vendela Dorch
#13 Elvira Holm Dahlström
#33 Liv Österman
#35 Klara Nordström
#36 Lilly Larsson
#57 Emma Weaver
Aisha Diva
Amaranta Hasan
Atalia Issa
Inez Bruckner
Martina Palm
Självförtroendet växer!
2017-12-03 19:33
En spännande match där det äntligen lossnar för Enskede! Det läcker lite i försvaret men i andra halvlek stänger vi helt och med 10 sekunder kvar av matchen kvitterar vi till 3-3!

Till matchen har vi Elvis i mål och sedan tre kedjor bestående av Klara N - Inez - Foppa - Liv, Molly - Vendela - Marty - Lilly och Simone - Emma W - Corina. I tredje dubblade även Molly som har ork för två! Inför denna match hade vi tränat på att "göra planen större", dvs utnyttja ytorna samt att spela in bakom motståndarnas sista spelare där planen var att löpa in och gå på avslut. Det märks att det är något annorlunda med tjejerna inför denna match. Som att de blivit lite varma i kläderna tillslut. Den lilla oron inför uppgiften har bytts ut mot en nyfikenhet och en förväntan!


De första 10 sätter vi enorm press på motståndarna. Vi spelar högt presspel och när vi har bollen visar vi att det här med futsal börjar bli vår grej nu! Vi kommer till flertalet ruskigt bra chanser framför mål, bland annat en straff efter att Molly blivit ordentligt ruffad på i ryggen. Men bollskrället vill bara inte in i mål. Tilläggas ska också att Uniteds målvakt absolut storspelade i målet! United fick inte till många anfall i första perioden men mot slutet hade de en inspark högt upp i plan samtidigt som våra spelare drabbats av tillfällig förvirring. En skarp spelare i motståndarlaget satte fram foten och på ett tillslag darrade nätet bakom Elvis. Snöpligt 1-0 till första pausen.


Kort paus och idel glädje och pepp! Vi tränare såg ju att nu har det lossnat och tjejerna tar ut svängarna! Nästa 10 startar och tjejerna tar för sig mer. Vi fortsätter pressa United och skapar några farliga chanser även i denna period. Men vi har lagt i en lite väl offensiv växel och bitvis ser det ut som riktig Hawaii-fotboll! Alla spelare tokrusar i offensiven och Elvis blir lämnad ensam. Vi har med oss sållet ut på plan i denna period och ett välspelande mer disciplinerat United drar fördel av det och trycker in två fina mål till. Tunga Enskedebrudar kommer till bänken i halvtid, nu med 3-0 i baken.


I halvtid skruvar vår taktiker Arne åt låsmekanismen och i övrigt uppmuntras de att fortsätta ånga på i offensiven.


Andra halvlek startar och SOM de spelar! Självförtroendet lyser, försvaret sitter och anfallen fortsätter komma på rad med flertalet giftiga chanser. Vi tappar försvaret ett par gånger men då storspelar Elvis i målet och bjuder inte på några fler kassar. Under en period sitter tjejerna på bänken och diskuterar att de på plan inte gör som vi sagt i försvaret. Sedan byter dessa tjejer in, nya tjejer sitter på bänken och konstaterar att de på plan inte gör sitt jobb i försvaret. När Arne påpekat att det är lätt att sitta på bänken och tycka, svårare att göra på plan så skärper alla till sig och går ut och levererar 100% i försvaret!


Plötsligt lossnar det. Ett fint inspel från Molly och ett riktigt härligt avslut i steget från Corina i bortre krysset! Så vackert och så välförtjänt Corina! Läckert när det vi gör på måndagarna ger utdelning i match. Vi får snabbt in ett mål till när Molly nog skulle passa Vendela men bollen rullar in bakom Uniteds målvakt istället. Alla mål räknas! 3-2 och spänningen är olidlig, som en gammal programledare i ett underhållningsprogram på SVT skulle sagt.


Vi pressar, kämpar, ligger på och skapar skapar skapar. United blir alltmer nertryckta och syns alltmer sällan på vår planhalva. Så plötsligt forcerar de. Lyfter upp och ska sätta punkt. Men Molly vill annat. Hon snor bollen på egen planhalva från deras sista spelare. Med bara 10 sekunder kvar av matchen driver hon upp i fart, tiden stannar.. Sedan, jubel! 3-3 är ett faktum och känslan av att vinna med 3-3 är fantastisk. Ett ordentligt kvitto på att det vi sysslar med på träningarna ger resultat.


Genomgående genom matchen hade vi svårt att göra planen stor. Hagsätrahallen är en ynklig sporthall där publik och avbytare nästan kramas med spelarna på planen så det är egentligen inga konstigheter att spelarna på planen hellre håller sig några meter in. Vi jobbar vidare med bredden till nästa match!


Elvis storspelar i målet. Snackar nästan oavbrutet hela matchen och räddar de bollar hon ska! Coolast idag var etn räddning efter att två United-spelare kommit helt fria!


Foppa, Inez, Klara N och Liv sköter sin uppgift för dagen nästan prickfritt! Liv gör sin första futsalmatch med den äran och är sällan på fel plats. Inez och Klara N växer under matchen och tar alltmer ansvar för situationerna. Foppa, klippan i fyran reder ut när det uppstår lite trassel med klanderfritt närkampsspel och en förmåga att läsa i numerära underlägen utöver det vanliga.


Molly, Vendela, Marty och Lilly sätter upp ett enormt passningsspel och visar gång på gång hur man gör sin ’gumma’. Molly är svårhanterlig för försvaret när hon nästan uteslutande väljer ”det knasiga alternativet” och lyckas! Vendela och Marty hittade idag ett grymt samspel i vem som tar ansvar och vem som går. Lilly kämpade som ett djur, först upp och först hem!


Simone, Emma W och Corina (och Molly) spelade taktiskt säkert och stabilt genom hela matchen! Emma W hittar tvärsäkert positionen i försvaret och läser spelet fantastiskt med en rad viktiga brytningar som påföljd. Simone har hittar balansen mellan att gå själv och att slå en passning och på det så börjar avsluten bli riktigt ruskiga! Corina likaså, väger situationerna och idag tar vi framförallt med oss hennes vackra mål i krysset!


Forsa Enskede!


<< Tillbaka