Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Enskede IK
Est 1914
Flickor 05

Enskede IK
vs
Hammarby IF FF
Enskede IKvsHammarby IF FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 12 november, 16:15
Plats:Hagsätrahallen
Tävling:
Matchnummer: 150172005
Samling:15:15
Trupp:#2 Mathilda Rosenberg
#5 Alice Larsson Berggren
#6 Simone Qvarfordt
#7 Molly Pontén
#8 Corina Acatrinei
#10 Vendela Dorch
#13 Elvira Holm Dahlström
#17 Annika Villanueva
#23 Clara Rådeström
#35 Klara Nordström
#36 Lilly Larsson
#43 Hanna Danström
Inez Bruckner
Martina Palm
Enskede dominerar och Hammarby gör mål
2017-11-13 08:19
Andra futsalmatchen i EIK F05s historia och vilken utveckling! Spelarna är redan mycket mer med på noterna om vad som ska göras på plan och vi dominerar i stort sett 3 av 4 kvartar spelmässigt. I försvaret sliter vi hårt och jobbar för varandra för att snabbt vinna tillbaka bollen. I anfallet jobbar vi med "nyckelpassen" som Inez så klurigt döpte den till. Vi skapar mycket tid och kommer på många avslut men vi ser att vi måste hem och nöta hur man gör mål i futsal så fler avslut även hamnar i nät.
Till matchen har vi Elvis i mål och sedan tre kedjor bestående av Alice - Annika - Lilly/Clara - Simone, Martina - Vendela - Molly - Corina och Klara N - Mathilda - Hanna - Inez. Matchens ord var tålamod som vi ville skulle spegla vårt spel idag. Förutom det gemensamma temat att jobba med nyckelpassen och ha tålamod hade varje fyra en egen särskild uppgift. I tredje kedjan jobbade vi med att vårda bollen, i andra kedjan jobbade vi med att snabbt komma på avslut och första kedjan satte extra hög press.
Vi inleder första 10 minuterna och gör exakt som vi ska. Sätter nyckelpassen flera gånger och vinner massor av tid på plan. Kedjorna gör också det de ska med hög press, många avslut och vårda boll och spelet blänker till många gånger. Hammarby får jobba rejält, särskilt deras målvakt när vi får till ett gäng avslut under väldigt kort tid. 

Även nästa 10 minuter spelar vi strålande! Vi fortsätter göra jobbet och spelar smart och rolig futsal. Även om inte alla bra tankar tjejerna har på plan går igenom 100% i spelet så ser man att Enskedes spelare redan tänker futsal på ett helt annat sätt än vad våra motståndare gör. 

Inför andra halvlek så har tjejerna glömt bort dagens ord men kommer snabbt på det igen när vi ledare ställde frågan. Vi blir lite för resultatfixerade ibland och då stressar vi och glömmer hela vår spelide men efter halvtidssnacket är vi på banan igen.

Inför tredje 10 minuterna har antagligen Hammarby snackat om att sätta upp högre press och vinna boll tidigare i plan. Något som bär frukt för dem flera gånger på kort tid. Även om vi fortsätter spela helt okej futsal så gör vi några rejäla taktiska missar på både avspark och i byten. Något som är självklart när det fortfarande är andra matchen någonsin i en helt ny sport men man ser att vi när Bajens mål rinner in lite hänger med huvudena och glömmer igen vad vi skulle jobba med idag.

Sista 10 får vi chans att återigen komma med vårt eget spel. Vi ligger under med 0-5 och ibland är det så att när det känns "kört" så spelar man som bäst. Nerverna släpper och plötsligt bara funkar allt. Vi är tillbaka där vi började matchen. Högt presspel, snabbt anfallspel och bra rull på bollen. Vi sätter snabbt två bollar i nät tack vare att komma ihåg vårt mantra, tålamod. Häftigt att se hur tjejerna kan lyssna, förstå och omsätta korta instruktioner så snabbt efter bara så få träningar!

Grymma insatser från Enskedes brudar idag, som alltid! Resultatet speglade inte matchbilden på långväg och i antal avslut vann vi 3 av 4 kvartar. Sista kvarten vann vi också antalet faktiska mål! Det tar vi med oss.
Elvira gjorde en fantastisk match i mål med ett gäng fenomenala räddningar. Hon fick tas med lite för många frilägen på grund av taktiska felbyten framförallt och räddade oss både en och flera gånger ändå!
Vi minimerar antalet missar på fasta situationer och vid byten framöver så kommer det hända grejer med siffrorna vill jag lova!

Forza Enskede!

<< Tillbaka